0 vare(r)
i varekurv

Køkkenvaske

Du er her:
Køkkenvaske

Du er måske flyttet i nyt hus og skal have fundet dit inventar til køkkenet. Her kan det være svært at vide, hvilket design din køkkenvask skal have, hvad der godt, og hvilket materiale der passer til dig og dit køkken. I gennemsnit bruger hver dansker mere end 60% af sin tid i køkkenet ved en vask, og det er derfor en god ide at finde den bedste vask til dig og dit køkken.

Stort udvalg

Hos Køkken24 har vi et kæmpe udvalg af køkkenvaske. Lige den du står og mangler i elegante designs, kan du finde her. I vores udvalg af køkkenvaske, finder I forskellige typer, designs, materiale, størrelser og andre specifikationer.

Vi vil herunder komme ind på, hvad der er godt at have i tankerne ved køb af vask, hvad man bør overveje inden køb og hvordan man bedst muligt vedligeholder sin køkkenvask.

Hvorfor skal du have en køkkenvask

En køkkenvask er et vigtigt element i køkkenet, da det giver adgang til vand, hvis noget skulle brænde på, samt til brug i madlavningen. Derudover bruger du vasken til at vaske de fleste ting op. Men selvom vasken bruges til disse ting, bør den stadig matche dine andre hvidevarer, som køleskab, kogezoner, ovne og generelt hele køkkenet.

Vigtig viden inden køb af køkkenvask

Når man køber en ny køkkenvask, er der nogle ting man bør tænke over. Pladsen man har til rådighed, er rigtig vigtig, så man finder den rette vask. Derudover skal man overveje, om man gerne vil have meget bordplads ved siden af vasken, og dermed overveje en mindre vask.

Når man snakker størrelse af vasken, er det også vigtigt at gennemtjekke, hvor meget skabsplads der er i underskabet, da det ikke giver mening at bestille en køkkenvask, hvor vasken går så langt ned i skabet, at der ikke er plads til noget andet.

Derudover bør det overvejes, at hvis man har eller gerne vil have en opvaskemaskine, kan det være at køkkenvasken ikke bør være særlig stor.

Typen af bordpladen er også vigtig og bør overvejes inden køb af køkkenvask. Har man et bord i træ, bør man installere en afløbsbakke, så man har et sted til at sætte vaskede ting på, uden at træpladen bliver våd.

Farven på vasken er også vigtig at overveje. Den kræver et match fra bordplade, skabslåger og vægfarve. Der findes dermed både vaske med flere kummer og vaske med hul til blandingsbatteriet i vasken. Der bliver brugt meget tid i vasken, når man står i køkkenet, det er derfor vigtigt at finde det bedste match.

Valg af køkkenvask

Hos køkken24, har vi som sagt mange forskellige vaske, så her er mange muligheder for at finde lige den vask du har brug for. Er det en vask med god plads og afløbsbakke til, eller en vask med et mere klassisk og unikt design, har vi her en vask til dig. Vi søger altid for at have de bedste materialer fra de bedste producenter, så du kan finde den bedste køkkenvask til dig. Men hvilket materiale skal du vælge og hvordan skal den installeres. Herunder kommer en beskrivelse af de forskellige muligheder.

Design

Designet er rigtig vigtigt når du skal købe en ny køkkenvask, da du skal leve med den vask mange år i fremtiden. Så foruden det funktionelle i vasken, skal det også se designmæssigt godt ud.

Hos Køkken24 har vi mange forskellige varianter og designs du kan vælge imellem.

Hvilke materialer kan du få din køkkenvask i?

Når du skal vælge materiale til din køkkenvask, er der flere forskellige du kan vælge. Stål giver et moderne og stilrent look, Granit/komposit skaber et tidløst design og keramik giver et unikt look.

Stål

Det gode ved at vælge en stålvask, er at den er let at holde ren og vedligeholde. Ridser som kommer i vasken af stål vil med tiden blive mindre synlig, da stålvasken får patina. Pletter på vaskens overflade kan fjernes ved almindelig rengøring og aftørring.

Gode råd ved stålvaske

• Undgå at efterlade salt, citronsyre, frugtsaft, sennep, eddike og andre kemikalier på overfladen, da det kan ødelægge vasken. Sørg for at følge anvisningerne.

• Undgå at rengøre stålvaske med ståluld. Det kan afgive jernpartikler ved brug, som kan ligge og ruste på bunden af vasken.

• Undgå at benytte produkterne i aggressive miljøer, som ved udendørsbrug eller i laboratorier, da det kræver produkter i sållegering sådanne steder.

Granit/komposit

En vask i komposit er produceret i en blanding af akryl, forskellige farvepigmenter og granit. Dette giver et helt unikt farvespil til bordpladeoverfladen.

Gode råd ved kompositvaske

• For at opretholde og forbedre køkkenvaskens levetid, kræver det at vasken bliver rengjort og vedligeholdt jævnligt efter anvisningen.

• Vasken rengøres med en fugtig klud, opvaskebørste eller blød svamp. Herefter skylles vasken efter med rent vand og aftørres med en opvredet klud, for at undgå kalkpletter.

• I denne vask efterlades der ikke pletter efter farvede fødevarer og væsker. Men hvis din vask har lyse nuancer, bør du skylle med vand med det samme.

• Ved grundig rengøring, kan man efterlade eddike i kummen i nogle minutter og skylde grundigt efter med vand.

• Undgå at udsætte din vask for koncentreret varme og kogende væsker, på et område over længere tid, da det kan medføre permanente skader i form af misfarvninger og skader på overfladen.

Keramik

En vask i keramik er utrolig populært og er til dig, der gerne vil have en vask, der tåler hverdagens slid i køkkenet mange år ud i fremtiden og som har et stærkt materiale. Samtidig er keramik miljøvenligt. Ved keramik er det ofte porcelænskeramikvasken er lavet af. Som gør den tidløs og elegant.

Gode råd ved keramisk porcelænsvask

• Ved daglig rengøring bruges der varmt vand og almindeligt opvaskemiddel på en svamp eller klud

• Mild husholdningseddike eller universalrengøringsmiddel bruges ved mere genstridige kalkpletter.

• Ved dybdegående rengøring bør der bruges et biologisk rengøringsmiddel udviklet til keramik og porcelæn.

Hvordan monteres en køkkenvask

En køkkenvask kan monteres på tre forskellige måder, som underlimet vask, ilægningsvask eller planlimningsvask. Herunder vil det forklares hvordan man gør, så du kan finde den bedste metode for dig.

Underlimet vask

Ved underlimning limes vasken op under bordpladen. Denne teknik kan anvendes på både rustfri stålvaske og silgranit-vaske. Når vasken skal underlimes, bliver den monteret nedefra og op i en tilsvarende udskæring på undersiden af bordpladen.

En fordel ved underlimning er, at krummerne nu kan tørres direkte ned i vasken fra bordpladen, uden at skulle ramme vaskekanten. Ilægningsvask Ilægning af vasken er den traditionelle måde, hvor vasken nedfældes i et hul i bordpladen. Her bliver kanten af vasken spændt mod oversiden af bordpladen. Det er den kant på ca. 2 cm, der holder vasken på plads.

Det er vigtigt at tætne vasken ved denne metode, og der anvendes derfor kantbånd, eddikefri silikone eller unigum, så bordpladen ikke vil tage skade af det vand der ligger tilbage på bordpladen ved vasken.

Det er ofte den mest solgte vaskemontering, da en gør-det-selv-mand eller en VVS-montør, kan montere denne slags vask på stedet.

Planlimningsvask

Ved planlimning, limes vasken plan med bordpladen, så vasken og bordpladen går ud i et. Planlimning er en teknik, der kan udføres i både laminat, træ og granit. Her monteres vasken i bordpladen efter udskæring i bordpladen, men grundet vaskens specielle udformning undgår man kanten mellem bordplade og vask.

Hvilke armaturer bør du vælge til din køkkenvask?

Når du har valgt din køkkenvask, skal du have valgt hvilket armaturer du skal bruge til din nye og flotte vask. Der findes flere forskellige armaturer, om du er til den simple elegante hvide vandhane uden udtræk, eller en slank og elegant stål look med udtræk.

Overfladebetegnelse

Når du vælger det rette armatur til din køkkenvask, er overfladebetegnelse det, der gør den lækker og elegant. Hos Køkken24 har vi mange muligheder i overfladebetegnelse. Listen vil komme herunder.

• Cristadur

• Cristalite

• Silgranit Puradur II

• Stål • Krom

• Stål-look

• Silgranit-look

• Børstet krom

• Ceramic Plus

• Cristalite +

• Kobber

Tilbehør til køkkenvasken

Når du har fundet køkkenvasken, måden at montere den på, og armatur med den rette overflade, er du næsten kommet helt i mål med din perfekte vask. Dog er der det sidste tilbehør du bør købe med, her drejer det sig om et rengøringssæt, plejemidler og eventuelle fikse ting. Det kan være alt fra en smart skylleskål til en sikurv eller løft op betjeninger, som får din køkkenvask til at være perfekt og spejlblankt.

Lad os hjælpe dig

Ønsker du høj kvalitet, design og priser der er overskuelige men matcher, er du havnet det rigtige sted. Hos Køkken24.dk er der stor mulighed for at finde lige den vask, som du ønsker og som passer til dit køkken.Foruden køkkenvaske, har vi også de andre hvidevarer du skal bruge i dit køkken.

Vi har prøvet at besvare de eventuelle spørgsmål der kunne komme ved køb af ny køkkenvask ovenover. Har vi dog overset et spørgsmål du kunne have, er du velkommen til at kontakte os på vores mail eller telefon, så vi kan give dig den rigtige vejledning.

Kontakt os endelig, hvis du helt grundlæggende ønsker professionel rådgivning fra nogle af landets dygtigste og mest kompetente medarbejdere.

Køkken24 er eksperter i køkkenvaske.

Læs mere
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
pr. side
Sorter faldende

Tabel  Liste 

20
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
pr. side
Sorter faldende

Tabel  Liste 

20