0 vare(r)
i varekurv

Mikrobølgeovne

Du er her:
Mikrobølgeovne hos Køkken24

En mikrobølgeovn findes i dag i de fleste danske køkkener. En mikrobølgeovn, kan bruges til mange ting f.eks. hurtigt at opvarme resterne fra maden som blevet lavet dagen før, til at optø et frossent produkt hurtigere, til at lave popcorn og selvfølgelig bare generelt til at lave mad nemt og hurtigt.

Der findes i dag mange forskellige retter både færdiglavede og hjemmelavede, som er lige til at smide ind i din mikrobølgeovn.

Stort udvalg af mikrobølgeovne

Hos Køkken24 har vi et kæmpe udvalg af alle slags hvidevarer og herunder selvfølgelig også mikrobølgeovne. Vi har mikrobølgeovne fra alle de bedste producenter. I vores udvalg af mikrobølgeovne, finder I mange forskellige typer, størrelser, designs og andre former for specifikationer. Vi vil herunder komme ind på, hvad du skal huske at tænke på når du skal købe en ny mikrobølgeovn.

Forskellige typer af mikrobølgeovne

I takt med at mikrobølgeovne bliver mere og mere populære, opfindes der også nye typer og nye måder at bruge dem på. Vi vil herunder beskrive hvilke typer der findes og hvad forskellen på dem er.

Der findes disse forskellige typer af mikrobølgeovne:

• Fritstående mikrobølgeovne • Indbyggede mikrobølgeovne

• Mikrobølgeovne med grillfunktion

• Mikrobølgeovne med både grill- og varmluftsfunktion

• (Kombiovne)

Fritstående mikrobølgeovn

En fritstående mikrobølgeovn, er den mest almindelige type af mikroovn. Den fritstående mikrobølgeovn, er den som kan stå for sig selv og altså derfor kan placeres mange forskellige steder. En fritstående mikrobølgeovn, kan f.eks. stå på en hylde i et skab, i bryggerset, på køkkenbordet eller et helt fjerde sted.

Der findes i dag mange forskellige farver og designs af denne type mikrobølgeovn, så med en fritstående mikrobølgeovn, behøver du altså ikke at gemme den væk. Disse typer mikroovne findes blandt andet i farverne hvid, sort samt rustfrit stål, så du kan sagtens få en fritstående mikrobølgeovn som passer lige ind i din stil.

Indbygget mikrobølgeovn

En indbygget mikrobølgeovn, er beregnet til at skulle indbygges i et køkkenmodul. En indbygget mikrobølgeovn, bliver oftest placeret lige over den indbyggede ovn. Med en indbygget mikrobølgeovn, får du altså en løsning som passer perfekt til dit køkken.

Når du vælger en indbygget mikrobølgeovn til dit køkken, kan du vælge mellem mange stilfulde designs og farver. Her kan du eventuelt vælge et design som minder om eller som minimum, kan komplimentere din indbygningsovn.

Er du på udkig efter både en indbygget mikrobølgeovn og en indbygningsovn? Så kan du her læse meget mere om vores udvalg af indbygningsovne.

Mikrobølgeovn med grillfunktion

En mikrobølgeovn med grillfunktion, kan ikke bare tilberede grønsager, fisk og andre sarte fødevarer. En mikrobølgeovn med grillfunktion kan faktisk tilberede ”rigtig mad”. Den kan f.eks. tilberede kød, som du normalt kun ville bruge ovnen til.

En mikrobølgeovn med grillfunktion, vil derfor også være optimal i et køkken hvor der ikke er plads til en almindelig ovn. En mikrobølgeovn fylder nemlig ikke ligeså meget som en almindelig ovn, men denne type, kan stadig lave det samme mad som en almindelig ovn kan.

En mikrobølgeovn med grill, kan både fås som fritstående og som en indbygget mikrobølgeovn.

Mikrobølgeovn med både grill- og varmluftsfunktion

En mikrobølgeovn med både grill- og varmluftsfunktion er det tætteste du kommer på en almindelig ovn, når vi snakker om mikrobølgeovne. Den har nemlig både, som det også kan høres på navnet, almindelige mikrobølger, grillfunktion og varmluftsfunktion.

De fleste danskere, bruger i dag varmluft til størstedelen af alt madlavningen som foregår i hjemmet. Når du vælger at bruge en mikrobølgeovn med både grill- og varmluftsfunktion fremfor en traditionel ovn, er det faktisk både mere miljøvenligt, billigere og så kan du spare på strømmen.

Denne type mikrobølgeovn, er den mest ideelle til det lille køkken i f.eks. studieboligen da det som sagt er den som minder mest om en traditionel ovn. En mikrobølgeovn med grill- og varmluftsfunktion kan både fås som fritstående og som indbygget mikrobølgeovn.

Kompaktovn

Den sidste type af mikrobølgeovne vi vil beskrive, er faktisk ikke en mikrobølgeovn, men en ovn med mikrobølge funktion. En kompaktovn, beskrives bedst som en ”mikrobølgeovn med både grill- og varmluftsfunktion XL”.

Kompaktovnen er det der ligger lige imellem en almindelig ovn og en mikrobølgeovn. Det er ”den gyldne mellemvej”, det er altså det bedste fra begge verdener. En kompaktovn er nemlig mindre end en almindelig ovn, men stadig større end en mikrobølgeovn. Den har også de bedste funktioner, fra både mikrobølgeovnen og den traditionelle ovn.

En kompaktovn kan både fås som fritstående eller som en indbygget ovn. Er du interesseret i en kompaktovn, kan du se hele vores udvalg og læse meget mere om kombiovne her.

Du er nu forhåbentlig blevet meget klogere på, hvilke typer af mikrobølgeovne der findes og hvad forskellen på dem er.

Specifikationer

Når du nu har fundet ud af hvilken slags mikrobølgeovn du gerne vil have, findes der stadig en masse forskellige specifikationer du skal huske at tage stilling til. Vi vil herunder forklare præcis hvilke specifikationer du skal tage til overvejelse og hvad de betyder.

De specifikationer du skal overveje, inden du køber en mikrobølgeovn er:

• Kapacitet og størrelse • Energiklasse

• Design

• Ekstra funktioner

• Rensning

Kapacitet og størrelse

De vigtigste specifikationer du skal tage stilling til, når du ved hvilken type mikroovn du vil have, er kapaciteten og størrelsen. Her skal du overveje, hvor meget kapacitet du har behov for og hvor meget plads du har til rådighed.

Har du allerede en ovn i dit køkken og vil derfor kun bruge din mikroovn til mindre opgaver, såsom genopvarmning af mad, optøning og popcorn, behøver du ikke at finde en mikrobølgeovn med ligeså stor kapacitet som hvis du ikke har en ovn.

Hvis du ikke har en ovn, fordi din køkkenplads ikke er så stor, vil det helt sikkert være en fordel at få en større mikrobølgeovn, med en større kapacitet, da det primært vil blive den som du tilbereder alt din mad i.

Energiklasse

Endnu en ting du skal overveje inden du køber en mikrobølgeovn, er hvilken energiklasse den ligger i. Du kan på energimærkningen se hvilken energiklasse din mikrobølgeovn er i. Du skal gå efter en mikrobølgeovn i energiklasse A eller højere.

Når en mikrobølgeovn er i en højere energiklasse, betyder det ligesom på alle andre hvidevarer, at de er mere miljøvenlige og derfor også bruger mindre strøm.

På energimærkatet, kan læse hvor stor kapaciteten på mikrobølgeovnen er (dette vil stå i liter). Du kan på energimærkatet også se, præcis hvor mange kWh mikrobølgeovnen bruger ved almindelig brug og hvor mange kWh den bruger ved brug af varmluftsfunktionen.

Design

Der findes som sagt utallige designs når det kommer til mikrobølgeovne. Du kan få en mikrobølgeovn i mange forskellige farver, stilarter og designs. Der findes som sagt de overordnet to typer af design, en fritstående og en indbygget mikroovn.

Ved den fritstående mikrobølgeovn, er det som sagt vigtigt at den passer til din stil og at du synes at den er pæn. Ved den indbyggede mikrobølgeovn, giver det et meget mere stilrent design hvis den ligner eller komplimentere din ovn eller andre hvidevare i dit køkken.

Når det kommer til designet af din mikrobølgeovn, skal du også overveje hvilken vej den skal være hængslet. Du skal altså finde ud af om du helst vil have at du kan åbne mikrobølgeovnen fra venstre eller fra højre side. Dette skal du vide, for at din mikrobølgeovns låge ikke kommer til at sidde i vejen, for f.eks. en skabslåge eller lign.

Det sidste du skal overveje ved designet af din mikrobølgeovn, er hvordan den skal betjenes. Der findes mange muligheder for betjening af din mikrobølgeovn. Du kan f.eks. betjene den med en drejeknap, et touchdisplay eller bare med almindelige knapper.

Rensning

Det er ikke altid det sjoveste at skulle til at rense sin mikrobølgeovn for f.eks. madrester, snavs, bakterier osv. men det er selvfølgelig nødvendigt. Det er en god ide at du renser din mikrobølgeovn, så ofte som muligt. Er dette et problem for dig, kan du nemt løse dette ved at vælge en mikrobølgeovn med funktionen selvrens.

En mikrobølgeovn med selvrens, har et indbygget program som gør at den kan rense sig selv.

Ekstra funktioner

Den sidste specifikation du skal tage stilling til, er hvilke ekstra funktioner du godt kunne tænke dig at din mikrobølgeovn har. Der findes mange smarte funktioner, som din mikrobølgeovn kan få. Alle disse ekstra funktioner, er funktioner som er lavet for at gøre din hverdag nemmere.

Her kommer nogle eksempler på nogle af de mest populære ekstra funktioner der findes:

• Dampfunktion – godt til tilberedning af fisk og grønsager

• ’Soft Close’ – hjælp til lukning af låge

• Pizza program – specielt program som er beregnet til pizza

• Popcorn program – specielt program som er beregnet til popcorn

• ’VarioSpeed’ – reducer tilberedningstid med op til 50%

Når du læser vores produktbeskrivelser på vores mikrobølgeovne, kan du se hvilke specifikationer og ekstra funktioner de enkelte produkter har.

Lad os hjælpe dig

Hvis du ønsker en høj kvalitet til en overskuelig pris, er du havnet det helt rigtige sted. Hos Køkken24.dk har vi både et bredt men også dybt udvalg af mikrobølgeovne fra alle dine yndlingsmærker.

Vi har på denne side, forsøgt at besvare de mest generelle spørgsmål vedrørende mikroovne. Hvis vi har overset netop dit spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os på vores telefon eller på mail.

Ræk endelig hånden ud, hvis du helt grundlæggende ønsker professionel rådgivning fra nogle af landets dygtigste og mest kompetente medarbejdere.

Køkken24 er eksperter i mikrobølgeovne.

Læs mere