0 vare(r)
i varekurv

Indbygning 60 cm

Du er her:
Køkkenet er husets hjerte og samlingspunktet for madlavning og samvær. Det er derfor vigtigt, at køkkenet både er ryddeligt og funktionelt. En moderne indbygningsovn er ideel til dette formål. Hos Koekken24.dk finder du et stort udvalg af indbygningsovne, som vil gøre madlavningen endnu bedre. Hos os finder du blandt andet indbygningsovne fra de kendte producenter som Siemens og Bosch. Nedenfor finder du alle vores bedste tips til at vælge den helt rette indbygningsovn.

Hvad er en indbygningsovn?

Som navnet antyder er en indbygningsovn en ovn, som indgår i en samlet køkkenløsning. Overfladen på din indbygningsovn vil derfor i de fleste tilfælde være ens med resten af køkkenelementerne. Det traditionelle komfur ses mindre og mindre i de danske køkkener, da det stilrene og pladsbesparende element, som man finder i indbygningsovnen, er meget tiltalende. Hvis du vil se hele Koekken24.dk’s udvalg af ovne, er du velkommen til at klikke dig videre her

Hvorfor vælge en indbygningsovn?

Der er mange grunde til, at du bør overveje en indbygningsovn til dit køkken herunder:

 • Det giver mere fleksibilitet
 • Det sparer dig for en masse plads
 • Det flotte design pynter i dit køkken

Fleksibilitet

For det første er det rigtig smart, at du selv kan bestemme, hvilken arbejdshøjde der er mest behagelig for dig. Mange ser dette som et stort privilegie, da de på den måde kan have ovnen i øjenhøjde, og derfor har en let adgang til at placere de tunge ildfaste fade i ovnen. Fleksibiliteten gør også denne løsning helt perfekt til personer, der har problemer med ryggen eller knæene, da de kan undgå at bukke sig ned, når de skal bruge deres ovn.

Pladsbesparende

Den anden årsag til at vælge en indbygningsovn er, at det er pladsbesparende. Ovnen optager ikke særlig meget plads i køkkenet, men har stadig en stor kapacitet. I et lille køkken er en indbygningsovn derfor en god løsning, da det både bidrager til et fuld-udnyttet-køkken og et stilrent og sleek design.

Et stilrent design

Et tredje argument for, hvorfor en indbygningsovn er en fordelagtig anskaffelse er, at de er super stilrene og ekslusive at se på. Da indbygningsovne er mindre og mere minimalistiske end en almindelig ovn er, gør ovnen hele madlavningen til en oplevelse for sig selv. Vi ved alle sammen, hvor lækkert det er at arbejde med hårde hvidevarer i høj kvalitet både funktionelt og designmæssigt. 

Vælg den rette indbygningsovn med omtanke

Hvis du overvejer om du skal investere i en indbygningsovn, kan det være en jungle at finde frem til, hvilken konkret indbygningsovn, der passer bedst til dit køkken og dine resterende køkkenelementer.

Nogle af de vigtigste ting at undersøge, inden man vælger, hvilken ovn man skal have inkluderer:

 • Ovnrummet
 • Om den skal være sidehængt eller bundhængt
 • Specielle funktioner
 • Energiforbruget
 • Design

Ovnrummet: Hvor meget plads skal du bruge?

Ligesom med mange andre køkkeninventar, varierer størrelsen fra ovn til ovn. De fleste tænker ikke over volumen på ovnen, når de skal anskaffe sig en ovn. Men her er det vigtigt at vælge en ovn, hvor du har tænkt over, hvor stort eller lille dit ovnrum skal være. Volumen gælder både i højden og bredden. Der er ikke nogen grund til, at du bruger penge og plads på en indbygningsovn, der har en alt for stor kapacitet til dit behov. Hvis du ovenikøbet har et lille køkken, er det også vigtigt at finde en ovn, der optager så lidt plads som muligt, imens det stadig opfylder dine vigtigste behov. I små køkkener kan få centimeter i den ene eller den anden retning gøre en stor forskel.

Sidehængt vs. bundhængt

En anden ting du skal være opmærksom er, om du skal bruge en bundhængt eller væghængt ovn.

Bundhængte ovne har i mange år været den fortrukne måde at placere sin ovn på, da de resterende køkkenelementer har været i bundhøjde. Men de moderne køkkener er konstrueret på en måde, hvor køkkenelementerne er kommet længere op i højden, både for et praktisk, skønhedsmæssigt og pladsbesparende formål. Du skal derfor overveje, hvilken løsning der er mest behagelig for dig. Her er det vigtigt at du tager højde for, hvordan dit køkken allerede er indrettet, eller hvordan du gerne vil have det indrettet, hvis du er ved at bygge et nyt køkken eller ved at renovere det gamle. 

Funktioner

En tredje ting du skal tage stilling til, når du skal vælge din indbygningsovnen, er at studere hvilke funktioner, du har brug for. I dag findes der indbygningsovne, der er meget avancerede og som derfor besidder en lang række særligee funktioner. I Koekken24.dk’s udvalg finder du blandt andet funktioner som:

 • Multi Grillfunktion
 • Soft close
 • 4D varmluft
 • Optøning

Definér hvad dit behov er og derefter hvilke funktioner, du har brug for, for at opfylde behovet. På den måde undgår du at betale for funktioner, du ikke bruger eller omvendt undgår du at føle, du mangler en hel del funktioner.

Energiklasse

Et fjerde parameter du skal tage stilling til, når du skal udvælge din indbygningsovn, er ovnens energiklasse. Alle Koekken24.dk’s indbygningsovne opfylder kravene til energimærket A, men der er stadig stor forskel på, om du vælger en ovn i energiklasse A eller . Selvom en indbygningsovn der er anmærket med  på papiret er dyrere end ovne i klasse A, kan man ikke altid regne med dette. De miljøvenlige ovne forbruger langt mindre energi, og er derfor langt billigere i drift – særligt på den lange bane. Både miljømæssigt og økonomisk kan det altså godt betale sig at investere i en indbygningsovn af højere energiklasse.

Designet

Indbygningsovnens design er naturligvis også vigtigt at have for øje, da ovnene helst skal passe sammen med dine resterende køkkeneleementer. Hvis du bygger et splinternyt køkken, skal du også overveje, hvordan du ønsker, at dit drømmekøkken skal se ud. Koekken24.dk’s indbygningsovne har generelt et meget stilrent og eksklusivt udseende, og du kan derfor i vores udvalg roligt begive dig ud i jagten på den perfekte indbygningsovn.

Rensning af din indbygningsovn

Hvis ikke man husker at rense sin ovn, kan den hurtigt komme til at lugte utroligt grimt og desuden vil ovnen udskille lettere sundhedsskadelige stoffer, når de gentagne gange brænder fedt, skidt og snavs af. Da de fleste mennesker glemmer at rengøre sin ovn regelmæssigt, har flere producenter fået implementeret automatiske selvrensningsfunktioner i ovnen. 

Indbygningsovn med pyrolyse

En af de moderne indbygningsovne, der er mulighed at få fingrene i, i dag er en pyrolyse-ovn. Det smarte ved denne type ovn, er at den er selvrensende, og du slipper derfor for det tidskrævende og manuelle arbejde selv at skulle forsøge at rengøre ovnen så godt som man nu kan. Selvrensetiden varierer fra ovn til ovn, men i gennemsnit vil det tage ovnen 3 timer at rengøre sig selv. Det kræver derfor lidt planlægning i forhold til at sikre at ovnen er klar til, når du skal bruge den.

Sådan fungerer det

En pyrolyse ovn fungerer på den måde, at temperaturen stiger til omkring 500 grader, så skidt og snavs bliver omdannet til aske. Det eneste man skal være opmærksomme på, når man tænder selvrensningsfunktionen, er at lufte grundigt ud, så man ikke indånder de usunde stoffer, som ovnen vil udsende ved den høje temperatur. Se nærmere på vores udvalg af pyrolyseovne

Katalyseovne  

Katalyse er en anden selvrensningsform, som man kan vælge. Fordelen ved katalyseovne er, at temperaturen kun behøver at stige til 200 grader. Katalyseovne er nemlig udstyret med fedtafvisende paneler indvendigt, som brænder fedt, skidt og snavs af, selvom temperaturen kun er på 200 grader.
Desuden er det også en fordel, at det i gennemsnit kun tager 1 time for den katalyse-baseret ovn at rense sig selv. Ulempen ved denne metode er dog, at den ikke er 100% automatisk drevet. Man vil ofte opleve, at der sætter sig fedtrester og skidt bag ved panelerne, hvilket kræver en smule manuelt arbejde at komme til bunds med. 

Manuel damprengøring

Den sidste rengøringsmetode er i modsætning til pyrolyseovnen mere manuelt drevet. Damprengøring er ikke ligeså effektiv, som de to tidligere nævnte selvrensningsmetoder, men til gengæld går det hurtigt. Fremgangsmåden er super simpel. Du skal blot fylde lunken vand i en bradepande, placere den i din indbygningsovn og tænde for damprengørings-funktionen. Varmen fra ovnen vil resultere i, at vandet vil koge og fordampe. På den måde vil dampen løsne fedt og snavs, og det er derfor væsentligt lettere at komme til med en klud efterfølgende. 

Lad os hjælpe dig

Du er havnet det helt rette sted, hvis du ønsker indbygningsovne i højeste kvalitet til en overskuelig pris. Hos Koekken24.dk har vi både et bredt, men også dybt sortiment af indbygningsovne fra dine yndlingsmærker som Bosch og Siemens. Vi er sikre på, at du kan finde den indbygningsovn, der passer lige præcis til dit køkken arrangement. Hvis du efter at have læst dette stadig ikke ved, hvilken indbygningsovn du skal vælge, så lad vores professionelle rådgivere hjælpe dig. Vi har nogle af landets skarpeste og mest kompetente rådgivere på vores team, som altid står klar til at hjælpe dig på vej. 

Læs mere
 1. 1
 2. 2
pr. side
Sorter faldende

Tabel  Liste 

2
 1. 1
 2. 2
pr. side
Sorter faldende

Tabel  Liste 

2