0 vare(r)
i varekurv

Vinkøleskabe

Du er her:
Et vinkøleskab er den bedste investering for dig, der nyder et glas smagfuld kvalitetsvin. Alt efter på hvilken drue den enkelte vin er fremstillet på, smager den bedst, hvis den opbevares i sin egen temperatur, når den serveres. Hos Køkken24.dk finder du et stort udvalg af de bedste vinkøleskabe fra førende producenter til knivskarpe priser. Nedenfor kan du finde alle vores bedst tips til at vælge det rette vinkøleskab til dine behov.
Find det rette vinkøleskab til dit behov
Ligesom det er tilfældet med de fleste hvidevarer, så kan det være svært at vide, hvad man skal lægge mest vægt på, når man sammenligner flere produkter med hinanden. Dog er der nogle overordnede elementer, som du bør have med i dine overvejelser, når du er på udkig efter dit kommende vinkøleskab. Nogle af de vigtigste ting at have for øje inkluderer blandt andet:
• Vinkøleskabets type – fritstående eller integrerbart?
• Hvilke slags kølezoner skal det have – enkeltzone eller multizoner?
• Energimærket
Når du skal vælge et vinkøleskab, er det særligt vigtigt at tænke over om det skal være et fritstående vinkøleskab eller et integrerbart vinkøleskab. Her skal du særligt tænke over, hvilken bolig du har eller hvor i din bolig, at du vil stille det. I sidste ende spiller størrelsen på din vinsamling også en rolle for, hvad der bedst kan betale sig.

Fritstående vinkøleskab
Et fritstående vinkøleskab er et skab, der kan stå for sig selv, og ikke egner sig til at blive indbygget ind i sammenhængende moduler. Det fritstående vinkøleskab er den bedst sælgende model indenfor vinkøleskabe, da det er en praktisk og yderst fleksibel løsning, der finder en naturlig plads i de fleste hjem. Et fritstående køleskab vil give dig mulighed for at placere vinkøleskabet i din kælder, dit skur, dit køkken eller som et designelement i din stue. Fleksibiliteten i denne løsning har fået mange vinentusiaster til at elske det fritstående vinkøleskab.
Et fritstående køleskab har en ventilation på bagsiden af skabet, som ville blive lukket helt til og i værste tilfælde overophede, hvis den bliver indbygget i et køkkenmodul. Det ville på sigt svække vinkøleskabets evne til at opretholde en konstant temperatur og det vil yderligere også forkorte skabets levetid. Hvis du ønsker en løsning med mulighed for indbygning, skal du i stedet vælge et integrerbart vinkøleskab.

Integrerbart vinkøleskab
Et integrerbart vinkøleskab er den anden løsning, du kan vælge indenfor vinkøleskabe. Som navnet antyder er dette et køleskab, der kan indbygges i andre moduler (ses ofte i sammenhæng med køkkenmoduler). Disse modeller er specialdesignet til at skulle passe ind i et større billede, og derfor er denne løsning særlig praktisk, hvis du ikke har så meget plads.
Ventilationen er placeret på forsiden af de intergrerbare vinkøleskabe, hvilket gør indbygning til en mulighed. Når du skal vælge et integreret vinkøleskab, kan du se helt bort fra det ydre design og kun fokusere på, at det opfylder dine krav og ønsker, da forsiden alligevel bliver dækket med et eksternt modul. I det moderne køkken er det oftest denne model, der dominerer. Den skandinaviske stil praktiserer i høj grad de minimalistiske overflader og et stilrent og sammenhængende ydre. Derfor vil et integreret vinkøleskab naturligt blende ind i et skandinavisk hjem.

Enkeltzone- eller multizone vinkøleskab?
Når du har besluttet dig for, om du vil anskaffe dig et fritstående- eller et integrerbart vinkøleskab, skal du nu beslutte, om du vil have et vinkøleskab med en enkeltzone eller et vinkøleskab med en multizone. Denne overvejelse skal du gøre dig med henblik på din ønskede kapacitet, dit formål med skabet, og din personlige præference.

Enkeltzone vinkøleskab
Et enkeltzone vinkøleskab er et skab, der kun har en enkelt kølezone og én temperaturinstilling. Du har derfor kun mulighed for at indstille skabet til én temperatur, og derfor får du ikke den helt optimale smag ud af dine vine, hvis du ønsker at have forskellige vine stående. Men hvis du har den samme type vin i dit vinkøleskab, vil det ikke være et problem. Et vinkøleskab med en enkelt zone er ideel for dig, der ønsker at langtidslagre din vinsamling.

Fler- eller multizone vinkøleskabe
Et multizone vinkøleskab er på den anden side et vinkøleskab, der har flere end 2 termperaturinstillinger. Med et mulitzone-vinkøleskab vil du kunne opbevare mange forskellige slags vine, og give dem alle en individuel temperatur. Du får derfor den optimale smagsoplevelse ud af alle dine yndlingsvine. Et multizone-vinkøleskab fungerer oftest på den måde, at den på forsiden har en touchskærm, hvor du kan justere på temperaturerne. Oftest er temperaturintervallet imellem 5-12 grader. Et vinkøleskab med flere kølezoner vil være ideel for dig, der også ønsker at benytte skabet som et serveringsskab, hvori vinen ikke skal lagres alt for længe. I denne situation vil 2 temperaturzoner være nok, da du kan have dine rødvine øverst og dine kolde hvidvine nederst i skabet.

Energiklasse
Et tredje paramer du med fordel kan tænke over, inden du foretager et endeligt køb af et vinkøleskab, er vinkøleskabets energiklasse.
I Danmark er det et fælles krav om, at alle vinkøleskabe som minimum skal have energimærket A. Men det er også muligt at finde vinkøleskabe, der er anmærket med den bedste energimærkning ”A+++”. Disse vinkøleskabe er oftere dyrere i kontantpris, men da energiforbruget er rigtig lavt på disse, vil det på sigt være en besparelse for dig at investere i et vinkøleskab, der er anmærket med A+++. Yderligere er dette også mere skånsomt for miljøet.

Sådan skaldu opbevare din vin
Udover, at det er vigtigt at vælge det rette vinkøleskab til sine behov, så er der også en række ting, som du skal være opmærksom på efterfølgende, når du opbevarer din vin. Her er der særligt 5 faktorer du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at opbevare din vin på bedst mulig vis.

• Temperaturen
• Luftfugtigheden
• Beskyttelse mod mørke
• Ingen vibrationer

Konstant temperatur
Størstedelen af vinen opbevares bedst ved en konstant temperatur mellem 10 og 16 grader. Hvis vinen har en for høj temperatur, vil den udvikle sig utroligt hurtigt, omvendt vil en lav temperatur sænke udviklingen markant. Minus 4° og 30° grader er de maksimale ydregrænser for, hvornår vinen tager skade, og derfor bør du aldrig overskride disse grænser, hvis du ønsker at få en optimal smagsoplevelse. Indstil derfor dit vinkøleskab korrekt, så det passer til dine vine. Se vores skema længere nede på siden.

Luftfugtighed
Luftfugtigheden er det næstvigtigste efter vinens temperatur. Ved for lav luftfugtighed kan man i mange tilfælde risikere, at korkproppen, der holder luften ude, vil skrumpe, og der så vil trænge luft ind i flasken. Det vil forringe vinkvaliteten betydeligt. Omvendt vil en for høj luftfugtighed over tid få proppen til at rådne/mugne og etiketterne vil blive grimme. Det er derfor vigtigt, at du holder luftfugtigheden neutral til fugtig i mellem de 50-70%.

Beskyttelse mod UV-stråler
Vine er meget modtagelige overfor sollys, og derfor modnes den exceptionelt hurtigt med for kraftige UV-stråler fra sollyset. Det er derfor vigtigt, at du beskytter din vin imod mørke. Et vinkøleskab er derfor en ideel anskaffelse til dette formål, da størstedelen af dem er designet med specielle glasdøre, der har et UV-filter og derfor blokerer for alt sollys. Dog har mange af vinkøleskabene indbygget LED-belysning, som ikke producerer varme, og derfor er harmløs for kvaliteten af vinen.

Vibration
For at opbevare din vinsamling optimalt, er det vigtigt, at der ikke er nogle vibrationer eller rystelser nær dit vinkøleskab. Du bør derfor placere dit vinkøleskab et stille og fredeligt sted, hvor du ved, at vibrationerne er minimale, og din vinsamling kan få plads til at udvikle sin kraftige og fyldige smag.
Nedenfor er vist et skema over, hvilken serveringstemperatur der er den ideelle for en række vine, både de lette, mellem og kraftige. Skemaets formål er at give dig et hurtigt overblik over, hvordan du skal servere din vin på bedst muligt vis. Du skal ikke være bange for at servere vinene en grad eller to under det ideelle, da stuetemperaturen hurtigt vil varme vinen op til den ønskede temperatur.

Vintyper Serveringstemperatur
Let Mellem Kraftig
Mousserende vine 6-8° 10-12° 10-12°
Hvidvine 6-8° 10-12° 12-14°
Rødvine 14-16° 16-17° 17-18°
Portvine  16-18° 16-18° 16-18°

Lad os hjælpe dig med at finde det helt rette vinkøleskab
Du er havnet det helt rigtige sted, hvis du er på udkig efter et vinkøleskab i høj kvalitet til en overskuelig pris. Hos Køkken24.dk.dk har vi et bredt og dybt sortiment af vinkøleskabe, både fritstående og integrerbare. Vi har forsøgt at besvare de mest generelle spørgsmål vedrørende vinkøleskabe, men hvis vi har overset netop dit, er du mere end velkommen til at kontakte os på telefonen eller på mail. Vores medarbejdere står altid klar med professionel rådgivning, netop for at imødekomme din situation. 
Læs mere

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.