0 vare(r)
i varekurv

Køleskabe

Du er her:
Køleskabe hos Køkken24

Køleskabet er den vigtigste hvidevare vi har i vores køkken i dag. Et køleskab findes i alle danske køkkener, lige meget størrelse. Mange danske husstande har faktisk mere end 1 køleskab i deres hjem. Nogle har f.eks. både et køleskab i køkkenet til mad og dagligvarer og et ”ekstra” køleskab i skuret eller i kælderen, kun til drikkevarer.

Stort udvalg

Hos Køkken24 har vi et kæmpe udvalg af alle slags køleskabe. Vi har køleskabe fra alle de bedste producenter. I vores udvalg af køleskabe, finder I mange forskellige typer, størrelser, designs og andre former for specifikationer. Vi vil herunder komme ind på, hvad du skal huske at tænke på når du skal købe et nyt køleskab.

Køleskabstyper

Som vi skrev før, har vi hos Køkken24, mange forskellige typer af køleskabe. Vi vil herunder beskrive hvilke typer der findes og hvad forskellen på dem er.

Der findes disse forskellige typer af køleskabe:

• Indbygningskøleskabe

• Fritstående køleskabe

• Køle- og fryseskabe

• Køleskabe med frostboks

• Amerikaner køleskabe

• Vinkøleskabe

Indbygningskøleskab

Et indbygningskøleskab, har hverken front- eller sidebeklædning. Et indbygningskøleskab, eller som det også kaldes et ’integrerbart køleskab’, er et køleskab, som typisk bruges som en del af en samlet køkkenløsning.

Når du vælger et indbygningskøleskab, betyder det, at du skal se bort for designet og de ydre flader, da det alligevel bliver dækket af en køkkenlåge. Det eneste du skal tænke på, når du vælger denne løsning, er om det lever op til dine basale krav til f.eks. størrelse, kapacitet og energiklasse.

Fritstående køleskabe

Et fritstående køleskab, beskriver de typer af køleskabe, som kan stå for sig selv. Ved et fritstående køleskab, er der altså modsat det integrerbare køleskab, både front- og sidebeklædning på. Du kan derfor, nemt flytte køleskabet til det rum du ønsker, uden at du skal være bange for at have et grimt køleskab stående. Det er oftest et fritstående køleskab, som bruges i alle andre rum end køkkenet. Det er disse køleskabe de fleste køber til eksempelvis at have stående i skuret eller i kælderen.

Køle- og fryseskab

Et køle- og fryseskab, er et af de mest populære valg, når det kommer til valg af køleskab i Danmark. Grunden til at denne løsning er så populær er: Et køle- og fryseskab er både praktisk og pladsbesparende, da det som det lyder i ordet ’køle- og fryseskab, er en kombination af både et køleskab og en fryser i en og samme enhed. I et beskedent køkken vil et køle- og fryseskab være et oplagt valg. Et køle- og fryseskab kan både fås som et fritstående køleskab eller som et indbygningskøleskab og har alt hvad du skal bruge i en samlet løsning.

Køleskab med frostboks

Du kan hos Køkken24 også finde køleskabe med en tilhørende frostboks. Forskellen mellem et køle- og fryseskab og et køleskab med tilhørende frostboks, er: I et køleskab med frostboks, er fryseren placeret inde i køleskabet og fungere derfor som en del af køleskabet. Hvor fryseren i det traditionelle køle- og fryseskab er placereret uden for køleskabet, og fungerer som en fryser i sig selv.

Et køleskab med frostboks er en ideel løsning til dig der kun har behov for en begrænset frysekapacitet. Hvis du eksempelvis bor få personer i husstanden, hvis du ofte er ude og rejse eller hvis du har en større fryser et andet sted i huset. Et køleskab med tilhørende frostboks kan være en god løsning til kolonihavehuset, sommerhuset, studieboligen eller måske bare til dig som bor i en lejlighed med et lille køkken.

Amerikanerkøleskab

Indenfor køleskabe, er amerikanerkøleskabet spilleren, der ikke går på kompromis med tilbehør, størrelse og massivitet. Amerikanerkøleskabe er store, massive og eksklusive. Denne type køleskab er derfor ideel til dig, der ønsker en utrolig stor kapacitet af både køleskab og fryser.

Det interessante og unikke ved et amerikanerkøleskab er, at de ofte har et væld af ekstrafunktioner, der er med til at tilføre en hel ny luksus til din hverdag. Nogle af de ekstrafunktioner, der medfølger eller som kan tilkøbes til et amerikanerkøleskab, er blandt andet:

• Frisk vand og isterninger direkte fra køleskabet.

• Knust is fra køleskabet

• Automatisk afrimning

• LED-belysning

• Indbygget vinkøleskab

• Elektronisk display

Disse ekstrafunktioner kommer naturligvis også med en pris, og derfor er amerikanerkøleskabe ofte dyrere end de traditionelle køleskabe.

Vinkøleskab

Den sidste type af køleskabe vi sælger hos Køkken24, er vinkøleskabe.

Et vinkøleskab er et specielt køleskab, som kun bruges til opbevaring og nedkøling af vin. Et vinkøleskab er derfor den bedste løsning til dig som virkelig nyder et glas god vin og ikke vil gå på kompromis med kvaliteten. Med et vinkøleskab sørger du for at din vin bliver opbevaret med en konstant temperatur mellem 10 og 16 grader, derudover beskytter du også din vin mod UV-stråler.

I et vinkøleskab, kan du opbevare: hvidvine, rødvine, portvine, mousserende vine og champagne.

Et vinkøleskab kan både fås som et fritstående køleskab eller som et indbygningskøleskab og har alt hvad du skal bruge når det kommer til opbevaring af vin på den bedst måde.

Du er ved at læse ovenstående, forhåbentlig blevet lidt klogere på hvad forskellen på de mange forskellige typer af køleskabe er og hvad de kan.

Specifikationer

Når du har fundet ud af hvilken type køleskab du vil have, er der stadig en masse forskellige specifikationer som du skal tage stilling til. Vi vil nu forklare hvilke specifikationer du skal huske og overveje, og hvad de betyder.

De specifikationer du skal overveje inden du køber et køleskab, er:

• Kapacitet og størrelse

• Energiklasse • Lydniveau

• Design

• Funktioner

Kapacitet og størrelse

De vigtigste specifikationer du skal tage stilling til, er hvor stort dit køleskab kan være og hvor meget kapacitet du har brug for.

Når du har fundet ud af, hvor du vil placere dit køleskab, skal du starte med at lave en præcis opmåling af både bredde og dybde. Hvis du vil placere dit køleskab i et skab, eller under et bord, skal du selvfølgelig også måle højden.

Når du ved hvor stort dit køleskab må være, vil du nemt kunne finde ud af hvor meget kapacitet du har mulighed for at få med. Og når du skal finde ud af hvor meget kapacitet du har behov for, skal du huske at overveje hvor meget mad og hvor mange drikkevarer du normalt har brug for.

Hvis du har for meget mad stående i et for lille køleskab, gør du det svært for skabet at bevare en gennemsnitstemperatur på 3-4 grader. Og hvis dit køleskabs gennemsnitstemperatur, kommer over 3-4 grader, kan din mad blive rådden.

Energiklasse

En anden vigtig specifikation du skal tænke på, er hvilken energiklasse du gerne vil have dit køleskab skal være i. De fleste køleskabe som bliver produceret i dag, opfylder kravene til energimærket A, men energiforbruget på alle forskellige typer hvidevarer, variere dog stadig meget.

Den bedste energimærkning du kan få i dag hedder ”A+++”. Dette energimærke betyder at køleskabet har et meget lavt energiforbrug. Selvom de køleskabe som har energimærket A+++ oftest er lidt dyre, vil pengene hurtigt betale sig selv hjem, da du sparer penge på din elregning.

Et køleskab med energimærket A+++ vil også være det mest miljørigtige valg.

Lydniveau

Lydniveauet på dit køleskab har også noget at skulle have sagt, når du vælger hvilket køleskab du skal købe. Det er ikke fedt at have et køleskab stående i køkkenet, som larmer så meget at du kan høre det når du skal sove.

Et stort amerikanerkøleskab, vil typisk også larme mere end et lille vinkøleskab, da det jo skal bruge væsentlig mere energi.

Design

Designet er også vigtigt at tænke på når du køber et køleskab. Og da det jo er dig som skal leve med at gå og kigge på dit nye køleskab, er det jo vigtigst at du selv synes at det er pænt at kigge på.

Hos Køkken24 har vi mange forskellige varianter og designs du kan vælge imellem.

Funktioner

Køleskabe som bliver produceret i dag, bliver gjort smartere og smartere. Derfor findes der også efterhånden et stort udvalg af ”ekstra funktioner” som dit køleskab kan få.

Der findes f.eks. funktioner som:

• SoftClose – dørlukningshjælp.

• FreshSense – holder dine varer friske ved jævn temperatur gennem intelligent sensorteknologi.

• VitaFresh – holder maden frisk op til 3 gange længere.

• AirFresh filter – modvirker uønsket lugt.

• EasyLift dørhylder – nem højdejustering, selv ved fuld belastning.

• Og mange flere…

Når du læser vores produktbeskrivelser på vores køleskabe, kan du se hvilke ekstra funktioner mange af dem har. Her kan du jo overveje om der er nogle funktioner som kan gøre din hverdag nemmere.

Lad os hjælpe dig

Hvis du ønsker en høj kvalitet til en overskuelig pris, er du havnet det helt rigtige sted. Hos Køkken24.dk har vi både et bredt, men også dybt udvalg af køleskabe fra alle dine yndlingsmærker.

Vi har på denne side, forsøgt at besvare de mest generelle spørgsmål vedrørende køleskabe. Hvis vi har overset netop dit spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os på vores telefon eller på mail.

Ræk endelig hånden ud, hvis du helt grundlæggende ønsker professionel rådgivning fra nogle af landets dygtigste og mest kompetente medarbejdere.

Køkken24 er eksperter i køleskabe.

Læs mere