0 vare(r)
i varekurv

Køl & Frys

Du er her:
Et køle- og fryseskab er en af de mest udbredte typer af hårde hvidevarer i Danmark. Grunden til at løsningen har indtaget størstedelen af de danske køkkener er, at et køle- og fryseskab både er praktisk og pladsbesparende, da det rummer en opbevaringsløsning, hvor du har køleskab og fryser samlet i én enhed. I et beskedent køkken vil et køle-fryseskab være et oplagt valg, da det har alt, du skal bruge på få kvadratmeter. For at overskueliggøre din købsbeslutningsproces har vi formuleret en grundig og detaljeret guide, hvori vi præsenterer de forskellige typer af køle- og fryseskabe og hvilke specifikationer, man særligt skal være opmærksom på, hvis man ønsker at gøre sig et fordelagtigt køb inden for et givent budget.

Hvilke typer køle-og fryseskabe findes der?
Ligesom køleskabe og frysere findes i et hav af forskellige størrelser og varianter, så findes der også et stort antal af køle-fryseskabe på det danske marked. Overordnet set kommer køle- fryseskabe i 4 kategorier; fritstående køle-fryseskab, integrerede køle-fryseskab, amerikanerkøleskabe og køleskabe med fryseboks. Så hvilken et skal du vælge? Svaret er meget individuelt og afhænger af dit køkken, størrelsen på dit behov og din personlige præference. Nedenfor kan du læse meget mere om, hvad forskellen på de forskellige typer køle- fryseskabe helt konkret er.
Fritstående køle-og fryseskab

Som navnet antyder er et fritstående køle- og fryseskab bestående af et køleskab og fryser i én enhed, det er bare fritstående. At det er fritstående betyder, at det kan stå for sig selv, og det nødvendigvis ikke egner sig til bestemte køkkenmoduler. Det er en fordelagtig løsning for dig, der ønsker dine fryse- og køleelementer indenfor overskuelig rækkevidde.

Fritstående køle- og fryseskabe indebærer også et designelement, som er værd at tage med i dine overvejelser. Et fritstående køleskab er nemlig ofte udsmykket med sidebeklædning, som udover de smukke overflader, fungerer som opbevaring. På siderne af køleskabet, kan du hænge dine viskestykker, køkkenlapper eller dine vigtige papirer, og dermed slippe for rod og besvær. Kort sagt: en ideel løsning til et mindre køkken!
 
Normalt har et fritstående køle- og fryseskab ikke det største fryserparti, og det er derfor ikke den mest optimale løsning for dig, der har behov for meget fryserkapacitet. Dog er et fritstående køleskab størrelsesmæssigt meget almindelig, og vil derfor i mange tilfælde sagtens kunne dække og afkøle gennemsnitshusstandens forbrug af frostvarer. Men hvis du har en stor familie, kan det være en bedre løsning at vælge en af de øvrige typer af køle-fryseskabe.

Integreret køle-og fryseskabe
Et integrerbart køle-og fryseskab har også køleskabet og fryseren under samme tag. Men i modsætning til det fritstående køle-fryseskab, så er denne form for køleskab fremstillet til at skulle indgå i en samlet køkkenløsning. Et integreret køle-fryseskab er den ideelle løsning til dig, der har brug for meget kapacitet til afkøling af dine fødevarer.

Det betyder, at når du vælger dit integreret køle-fryseskabe kan du se helt bort fra designet og de ydre overflader, da det alligevel bliver dækket af en køkkenlåge. Du skal derfor kun fokusere på, om køle-fryseskabet lever op til dine basale krav til kapacitet og energiklasse.

I de moderne køkkener er det primært denne type køle-fryseskabe, der dominerer. Den skandinaviske stil er meget glad for minimalistiske overfalder og et stilrent og sammenhængende ydre. Derfor vil et køle-fryseskab, som naturligt sammensmelter ind i de øvrige køkkenoverfalde give det eksklusive look, som ses oftere i det danske køkkenbillede.  

Køleskab med tilhørende fryseboks

En tredje variant af køle-fryseskabe, som vi vil præsentere, er et køleskab med en fryseboks. Til forskel fra et traditionelt køle-fryseskab fungerer fryseren som en integreret del af køleskabet.

Denne løsning er ideel til dig, der kun har behov for en begrænset frysekapacitet i din husstand.
Hvis du bor få personer i husstanden, hvis du ofte er ude at rejse eller hvis du har en ekstra, fryser et andet sted, kan denne løsning være god for dig. Fryseboksen vil ofte være placeret øverst i skabet, og er det absolut mest pladsbesparende alternativ.

Et køleskab med fryseboks er den rigtige løsning, hvis du har et kolonihavehus eller et sommerhus eller blot bor i en lejlighed med et mindre køkken.

Amerikanerkøleskabet

Indenfor køle-og fryse produkter er amerikanerkøleskabet spilleren, der ikke går på kompromis med tilbehør, størrelse og massivitet. Amerikanerkøleskabe er store, massive og eksklusive, og er derfor ideel til dig, der ønsker en utrolig stor kapacitet af både køleskab og fryser.


Det interessante og unikke ved et amerikanerkøleskab er, at de ofte har et væld af ekstrafunktioner, der er med til at tilføre en hel ny luksus til din hverdag. Nogle af de ekstrafunktioner, der medfølger og kan tilkøbes et amerikanerkøleskab, er blandt andet:

  • Frisk vand og isterninger direkte fra køleskabet.
  • Knust is fra køleskabet
  • Automatisk afrimning
  • LED-belysning
  • Indbygget vinkøleskab
  • Elektronisk display

Disse ekstrafunktioner kommer naturligvis også med en pris, og derfor er amerikanerkøleskabe ofte dyrere end de traditionelle køleskabe.

Find det rette kølefryseskab: Kig efter disse 5 specifikationer

Når først du har valgt hvilken type køle- og fryseskab, der egner sig bedst til dine ønsker og behov, er det tid til at udvælge det endelige køle- fryseskab. Hvis du er i tvivl om, hvordan du bedst kan sammenligne de forskellige typer køleskabe, så bør du først og fremmest kigge efter disse 5 centrale specifikationer:

  • Kapacitet
  • Energiklasse
  • Lydniveau
  • Design

Kapacitet

I din køle-og fryseskabssøgen er det vigtigt, at du overvejer hvor stor en kapacitet, du har behov for. Det er vigtigt at anskaffe sig et skab, der passer til mængden af mad og drikkevarer, som din husstand behøver. Et alt for lille køle-fryseskab til en for stor en mængde mad vil gøre det for svært for skabet at opretholde den almindelige gennemsnittemperatur på de 3-4 grader. Omvendt vil et for stort køle-fryseskab til en for lille mængde mad- og drikke være spild af omkostningsfuld energi, der ej heller bidrager til miljøet.

Energiklasse

Et andet parameter der er værd at holde øje med, er køle-fryseskabets energiklasse. De fleste køle-fryseskabe opfylder kravene til energimærket A, men energiforbruget på de forskellige hvidevarer varierer stadig markant. I dag er det muligt at finde køle-fryseskabe, der er anmærket med den bedste energimærkning kaldet ”A+++”. Dette betyder, at køle-fryseskabet har et meget lavt energiforbrug. Selvom køle-fryseskabe i en høj energiklasse oftest er dyrere i kontantpris, vil pengene hurtigt blive udlignet, da det forbruger mindre energi. Desuden vil et køle-fryseskab i en høj energiklasse også være det miljøhensynsmæssige valg. Det kan derfor godt betale sig at investere i et køle-fryseskab, der har den bedste energianmærkning. 

Lydniveau

Når du skal vælge et køleskab, er det vigtigt at teste lydniveauet først. Man kan være uheldig at støde ind i et køle-fryseskab som hæmmer og forstyrrer ens nattesøvn, fordi den larmer. Det skal man helst undgå. Generelt kan man regne med at 40 dB(A) svarer til en almindelig dæmpet samtale, hvilket er et fornuftigt lydniveau. Det er klart, at jo større køleskabet er, desto mere energi skal bruges, og det vil naturligvis hæve lydniveauet.
Men hos Køkken24.dk har vi store og rummelige amerikanerkøleskabe som har et lydniveau på kun 42 dB(A). Vores mindre køle-fryseskabe kan fås ned til et lydniveau på kun 33 dB(A).

Design

Køle-fryseskabe findes i utallige varianter, og det handler derfor i bund og grund om dit køkken og din personlige præference. Det er vigtigt, at du overvejer hvilken stil, der ville passe til dine øvrige køkkenelementer, inden du kaster dig ud i et endeligt køb.


Indretningsmuligheder

I dag er det mere almindeligt, at køle-fryseskabe har fleksible indretningsmuligheder således, at man kan personliggøre et hvert køle-fryseskab til sine egne behov. Det er næsten kun din fantasi, der sætter grænser for, hvordan du vil indrette og udsmykke dit køleskab. Justerbare hylder, unikke opbevaringsskuffer med egne temperaturindstillinger, ventileret køling, automatisk afrimning og French Doors er bare nogle af de mange indretningsmuligheder, du har.


Lad os hjælpe dig

Du er havnet det helt rigtige sted, hvis du ønsker en høj kvalitet til en overskuelig pris. Hos Køkken24.dk har vi et bredt og dybt udvalg af køle- og fryseskabe fra alle dine yndlingsmærker som Bosch, Siemens og Liebherr. Vi har i denne artikel forsøgt at besvare de mest generelle spørgsmål vedrørende køle-fryseskabe, men hvis vi har overset netop dit spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os på vores telefon eller på mail.
Ræk endelig hånden ud, hvis du helt grundlæggende ønsker professionel rådgivning fra nogle af landets dygtigste og mest kompetente medarbejdere. 

Læs mere