0 vare(r)
i varekurv

Kogezoner

Du er her:
Induktionskogeplader fra Koekken24.dk

Køkkenet er familiens samlingspunkt, og derfor er det en prioritering, at køkkenet har en høj praktisk funktionalitet, men at det samtidig også rent visuelt har stilrene linjer, så arbejdsstationerne bliver optimeret på bedst mulig vis. En induktionskogeplade er derfor en god tilføjelse til dit køkken, da det bidrager til en elegant og diskret køkkenløsning for hele familien. Hos Køkken24 har vi et stort udvalg af induktionskogeplader fra de bedste mærker som fx Bosch og Siemens.

Hvad er en induktionskogezone?

En induktionskogezone fungerer på den måde, at kogepladen afgiver varme ved hjælp af et elektronisk felt, der bliver skabt imellem gryden eller panden og selve induktionskogepladen. Dette betyder, at du ikke behøver at vente på, at kogepladen bliver varm, før du kan gå i gang. Din gryde opvarmes derfor langt hurtigere end ved en traditionel kogeplade, hvilket sparer dig tid i køkkenet. Men løsningen sørger også for, at alt varmespild bliver elemineret, og det er derfor også den løsning, der skåner miljøet mest.

Forskel på induktionskogeplade og glaskeramiskkogeplade

Det kan være svært at se en synlig forskel på en induktionskogeplade og en glaskeramisk kogeplade. Men under overfladen er der en stor forskel, da de glaskeramiske kogeplader fungerer således at varmelegemerne under glasoverfladen overfører varme til den valgte kogezone. Ved en induktionskogeplade vil særlige spoler genere et magnetfelt, hvorved der overføres varme til en gryde eller en pande. Men det er først, når gryden eller panden sættes på kogepladen, at opvarmningen kan begynde, og det er det, der er helt unikt og smart ved en induktionskogeplade.

Hvorfor vælge en induktionskogeplade?

Induktionskogeplader er det helt nye skud på kogepladestammen, og den besidder derfor en masse helt nye teknologiske fordele. Nedenfor har vi listet nogle af de væsentligste grunde til, hvorfor man bør anskaffe sig en induktionskogeplade til sit køkken.

• Høj sikkerhed

• Effektiv og hurtig temperaturjustering

• Rengøringsvenlig

• Pladsbesparende og fleksibel

En høj sikkerhed

Induktionskogepladerne er fremstillet på en måde, så madlavningen bliver mere praktisk og effektiv for dig. En af de største fordele ved en induktionskogeplade er, at det ikke er kogepladen, der bliver varm, men selve gryden eller panden.Dette betyder, at vandet fra gryden og fedtet fra stegepanden ikke brænder fast på induktionskogepladen, da den ikke bliver varm under madlavningen. Det er supersmart i forhold til at holde sit køkken rent og nydeligt både før, under og efter sin madlavning.

Dog vil induktionspladerne næsten altid være varme efter brug, da gryden eller panden vil afgive restvarme. I dette tilfælde vil din induktionskogeplade altid markere med en speciel funktion (afhængigt af kogeplade) at den er varm, så du ikke kommer til at sætte dine fingre på pladen, i mens at den er kogende varm.

Hurtig temperaturjustering

Ved en induktionskogeplade kan du hurtigt justere din kogeplade, så den har lige præcis den temperatur, som du går efter. Det er specielt smart i forhold til at sikre, at du ikke kommer til at koge noget over, da du hurtigt kan skrue ned og undgå et stort kaos og stress i dit køkken. Varmen udnyttes også mere effektivt i en induktionskogeplade, og det gør blandt andet også, at kogepladen skåner miljøet, da den producerer mindre energi end andre typer af kogeplader.

Rengøringsvenlig

En anden grund til at en induktionskogeplade er en fordelagtig anskaffelse er, at den er rengøringsvenlig. Kogepladen har en glat overflade, som gør det nemt for dig at komme til med en opvredet karklud. Det eneste vedligeholdelse en induktionskogeplade kræver, er en omgang brun sæbe på diverse pletter og ujævnheder en gang i mellem. På den måde sikrer du dig altid at have en nydelig og præsentabel kogeplade, der gør madlavningen endnu mere behageligt og overskuelig for dig. Dog er det vigtigt, at du aldrig skrubber din induktionsplade for meget, da dette vil ridse overfladen på din kogeplade og dermed nedbringe kogepladens leveår.

Pladsbesparende og fleksibel

Der er kommet et større fokus på pladsoptimering og brede arbejdsstationer i køkkenet, og derfor er induktionskogepladen en fordelagtig tilføjelse. Du får en kogeplade, som er fuldt optimeret og derfor ikke har nogle overflødige dele, som kun optager plads på køkkenbordet. Det er derfor en god løsning, hvis du har et lille køkken med en begrænset bordplads. Desuden er det meget let at sætte kogepladen op, og du har derfor fleksibilitet til selv at vælge, hvor du vil have induktionskogepladen placeret.

Valg af induktionskogeplade

Hvis du har besluttet, at det er en induktionskogeplade, du vil anskaffe dig, kan det føles meget uoverskueligt at gennemskue, hvilken kogeplade der har de kvaliteter og egenskaber, som passer til dine behov. Markedet er stort, og derfor har vi samlet 3 af de vigtigste specifikationer, som du skal holde øje med i søgen efter din ideelle induktionskogeplade.

• Specifikke ønsker

• Induktionskogepladens størrelse

• Induktionskogepladens design

Specifikke ønsker til induktionskogepladen

Inden du går i gang med jagten på en induktionskogeplade, er det vigtigt, at du tænker over, om der er nogle specifikke funktioner, som du ønsker, at din kogeplade skal indeholde. Mange induktionskogeplader har eksempelvis en funktion kaldet ”Boosterfunktionen”, som på meget kort tid får vandet til at koge. Det bliver derfor dobbelt så hurtigt for dig at koge pasta, ris og kartofler. Du kan se vores udvalg af induktionskogeplader med Boosterfunktionen her.

Der er også mange, der ønsker en Stop&Go funktion, som gør det muligt for dig at slukke for alle kogeplader, hvis du hurtigt skal afbryde madlavningen. For at begynde madlavningen fra hvor du slap, trykker der blot på funktionen igen. En timer på induktionskogepladen er også en funktion, som rigtig mange mennesker kigger efter, når vælge deres kogeplade. Du kan se listen over udvalget af alle de funktioner induktionspladerne i Køkken24’s udvalg kan tilbyde i venstre spalte.

Induktionspladens størrelse

Når du skal vælge din induktionsplade, skal du også tage stilling til, hvilken størrelse du har behov for, da prisen er meget afhængig af det. I Køkken24’s sortiment kan du få induktionskogeplader, som kun indeholder ét enkelt kogefelt, og du kan få induktionskogeplader, som indeholder hele 9 forskellige kogefelter. Der er derfor stor forskel på, hvor mange kogezoner, du kan vælge mellem i dit køkken.

Induktionskogepladens design

Designet på din kogeplade spiller også en stor rolle, når du skal udvælge den helt rette kogeplade. Du skal naturligvis sikre dig, at designet passer til dine resterende køkkenelementer. Derudover kan du vælge, om du vil have din induktionskogeplade med ramme eller uden ramme. En induktionskogeplade uden ramme vil være mindre og mere egnet til et mindre køkken, hvor bordpladsen er begrænset. En induktionskogeplade med tilhørende ramme vil ofte optage en smule mere plads, men også have flere kogezoner. Du kan vælge, at din ramme skal være i samme farve som resten af induktionskogepladen eller du kan vælge, at rammen skal være af rustfrit stål.

Nye pander og gryder til induktionskogepladen?

Det er ikke alle gryder og pander, som du kan bruge til en induktionskogeplade, da det er vigtigt, at kogepladen kan registrere gryden og panden, og derfra gradvist opbygge den ønskede temperatur. Du kan hurtigt tjekke, om dine gryder og pander egner sig til en induktionskogeplade ved at se, om der er en magnet på undersiden af dem. Mange af de nyere pander og gryder er udstyret med en magnet på undersiden, men hvis det er mange år siden, at du har købt dine pander og gryder, er det ikke sikkert, at de egner sig til denne type af kogeplade.

Lad os hjælpe dig

Hos Køkken24 holder vi os altid opdateret i markedet for at kunne sikre vores kunder den bedste kvalitet og kogeplader med den nyeste teknologi. Vi har et stort udvalg af induktionskogeplader i vores sortiment som spænder bredt i forhold til pris, funktionalitet og design. Vi er derfor sikre på, at vi har den helt rette induktionskogeplade til dine behov og ønsker.

Hvis du har eventuelle spørgsmål, forespørgsler eller blot ønsker vejledning i valg af induktionskogeplade eller andre kogezoner, er du mere end velkommen til at kontakte os på telefonen 70 22 66 90. Vores dygtige medarbejdere vil gøre deres bedste for at besvare dit spørgsmål eller hjælpe dig i jagten på den perfekte kogeplade.

Hvornår kan jeg modtage min ordre?

Hos Køkken24 bestræber vi os på, at sikre at alle ordre bliver leveret i løbet af 1-2 hverdage på den angivet leveringsadresse. Hvis du modtager din ordre og fortryder eller ønsker at bytte til en anden model, skal du blot kontakte os inden, der er gået 14 dage. Så vil vi hurtigst muligt sende dig en returformular, som du skal vedlægge din vare, når du sender den retur til os.

Læs mere
  1. 1
  2. 2
pr. side
Sorter faldende

Tabel  Liste 

2
  1. 1
  2. 2
pr. side
Sorter faldende

Tabel  Liste 

2