0 vare(r)
i varekurv

Kaffemaskiner

Du er her:
Kaffemaskiner hos Koekken24

Hver dansker drikker i gennemsnit 4,5 kop kaffer om dagen, det svarer til knap 1.650 kopper om året. Hos Koekken24.dk synes vi, at hver eneste kop kaffe skal smage fantastisk med en uforlignelig aroma. Hos os finder du blandt andet kaffemaskiner fra de kendte producenter som Siemens og Bosch, som alle sammen er udstyret med den nyeste teknologi.

Danskerne elsker kaffe

Danskerne er et af de folkefærd i verden, der drikker mest kaffe. Det gør vi, fordi det er det perfekte middel til at få energi og overskud på, på en kedelig mandag, men det er også den ideelle løsning til at få klaret de sidste arbejdsopgaver en sen dag på kontoret. Men en kop kaffe er også uundværlig, når vi er ved at sætte punktum ved en dejlig middag eller starten på en weekendmorgen.

Kaffemaskine eller espressomaskine?

Der findes mange forskellige typer kaffemaskiner på markedet heriblandt kapselmaskine, kaffekværn, espressomaskine, stempelkande og en almindelig kaffemaskine. En af de hyppigst stillede spørgsmål er, hvad forskellen på kaffe og espresso er. De to største forskelle mellem kaffe og espresso er følgende:

• Finheden af den kværnede kaffe.

• Brygningstiden.

Espresso består af mange forskellige typer af kaffebønner, som stammer fra forskellige lande. Det karakteristiske ved espresso er, at bønnerne ristes i længere tid, indtil de er mørke og næsten ser fedtet ud. Bønnerne males meget finere end ved drypkaffe fra en stempelkande for eksempel. Bryggetiden ved en almindelig drypkaffe er også væsentligt langsommere end ved espressomaskiner. Drypkaffe laves ved, at det kogende vand filtreres gennem kaffen, og dermed falder ned i en kaffekande. Denne proces kan være en del mere tidskrævende end ved en espressomaskine. En kop espressokaffe bør kun tage cirka 25 sekunder at blive malet, og det er kun muligt, fordi der bliver genereret et stort atmosfæretryk, der tvinger vandet gennem kaffen på rekordtid.

Hvorfor vælge en kaffe/espressomaskine?

Der er mange grunde til, at man skal vælge, at investere i en kaffe- eller espressomaskine, og her vil vi remse de vigtigste grunde op:

• Et billigt alternativ til kapselmaskiner.

• En bedre smag, du selv kan designe.

• Luksusfunktioner

Det billige alternativ

Tro det eller ej, men en kaffe/espressomaskine vil i de fleste tilfælde være billigere på sigt, end hvis du anskaffer dig en kapselmaskine. Selvom engangsbeløbet på en avanceret kaffemaskine er højere end ved en kapselmaskine, så betaler du et mindre beløb for hver kop kaffe, du laver. Forbrugerrådet Tænk anslår, at en dansker i gennemsnit vil bruge cirka 5.000 kr. årligt på sin kapselmaskine afhængigt af, hvor dyre kapslerne er. Hvis kapselmaskinen holder i 4 år, betyder det, at man har haft en udgift på 20.000 kr. Det er derfor væsentlig billigere at anskaffe sig en splinterny espressomaskine med den nyeste teknologi, og hvor du altid har mulighed for at få friskkværnet bønner og en individualiseret smag.

Den gode smag

Der er ingen tvivl om, at du finder den bedste smagsoplevelse ved espressomaskinen. Det er denne type maskine, de bruger på diverse cafeer og kaffebarer, og du er derfor sikret den bedste kvalitet, når du investerer i en espressomaskine. Kaffesmag er meget individuelt, og derfor er det en fordel, at du selv kan vælge dine kaffebønner og selv justere intensiviteten af din kaffe. Om du er en stærk eller mild kaffedrikker, vil du med en espressomaskine, kunne skræddersy din kop kaffe til netop din smag.

Ekstra funktioner

En af grundene til at kaffe- og espressomaskiner er dyrere end en kapselmaskine, er fordi de besidder en lang række luksusfunktioner, som øger hele din kaffeoplevelse. Nedenfor vil vi give dig et overblik over, hvilke funktioner du kan finde på kaffemaskinerne i Koekken24.dk’s udvalg:

• Op til 10 unikke drikke

• Automatiske funktioner

Nyd 9 forskellige drikke

En af de største fordele ved at anskaffe sig en avanceret kaffemaskine, er at du kan brygge, hvad der svarer til et menukort med op til 9 forskellige kaffetyper. Kaffemaskinerne i Koekken24.dk’s sortiment besidder evnen til at kunne lave en Ristretto, Espresso, Espresso Macchiato, Filterkaffe, Cappuccino, Latte Macchiato, Caffe Latte og varmt vand.

På mange af kaffemaskinerne har du også mulighed for at benytte funktionen ”MyCoffee”. Denne funktion gør det muligt for dig at gemme op til 8 forskellige drikke med individuelle navne og med personlig indstilling af mælk og espresso. Du kan derfor hurtigt og nemt skabe dit eget kaffesystem. Mange vælger, at designe 3 kopper kaffe, som de kalder hhv. ”morgenkaffe”, ”middagskaffe” og ”aftenkaffe”, da der kan være stor forskel på, hvilken kaffetype man ønsker at drikke om morgenen og om aftenen.

Automatiske funktioner

Hos Koekken24.dk har vi mange kaffemaskiner, som besidder en masse automatiske funktioner for at gøre hverdagen og din kaffenydelse endnu mere smagsfuld. En af de populære automatiske funktioner er autoMilkClean. Denne funktion er skabt til helt automatisk at rengøre mælkesystemet på din kaffemaskine. Dette gøres ved, at mælkesystemet bliver dampet efter hver kop, og du undgår derfor manuelt at skulle gøre kaffemaskinen ren, hvor det ofte kan være svært at komme hele vejen rundt. Ydermere har kaffemaskinerne en autosluk-funktion, hvilket betyder at kaffemaskinen automatisk slukker efter 2 timer uden brug. På den måde behøver du ikke, at være bange for at du har glemt, at slukke din maskine. De meget avancerede kaffemaskiner besidder en indstillelig timer-funktion, hvor du let kan indstille kaffemaskinen til automatisk at starte. Dette er især smart, hvis du ikke har særlig meget tid om morgenen, og derfor ikke har tid til at stå i køkkenet og lave kaffe. Så vil du kunne sætte en nøjagtig tid på, hvornår du ønsker, at din kaffe skal være klar til dig. Hvis du kommer til at snooze en gang eller to, skal du ikke være bekymret, da disse kaffemaskiner indeholder en hold-varmen funktion, som kan holde din kaffe varm i op til 60 minutter.

Indbygning eller fritstående kaffemaskine?

Når du skal vælge din kaffemaskine, er det vigtigt, at du tager stilling til, om du ønsker, at den skal være fritstående eller om den skal være indbygget i dine resterende køkkenelementer. Den fritstående kaffemaskine har i mange år været den mest populære, da den er flytbar og nem at sætte op. De fritstående kaffemaskiner er dog i dag blevet så store og markante, at de fylder utrolig meget på køkkenbordet. De moderne køkkener er derfor konstrueret på en måde, hvor køkkenelementerne er kommet længere op i højden. Dette er både for et praktisk, skønhedsmæssigt og pladsbesparende formål. Inden du beslutter dig for en kaffemaskine, er det derfor en god ide at overveje, hvilken løsning der er mest behagelig og praktisk for dig.

Vedligeholdelse og afkalkning af kaffemaskine

Hvis ikke man husker at vedligeholde og afkalke sin kaffemaskine, kan man hurtig få problemer med, at kaffen smager anderledes og kaffemaskinens levetid bliver nedbragt markant. Så for at sørge for, at din kaffemaskine holder så langt tid som muligt, skal du vide, hvordan du afkalker og vedligeholder maskinen. Har man en kaffe/espressomaskine, er disse råd vigtige at holde sig for øje:

• En god tommelfingerregel er, at afkalke sin kaffemaskine mindst 2-4 gange om året, afhængigt af det vand, du bruger i din kaffemaskine. Kalkmængden i forskellige geografiske områder i Danmark varierer meget.

• Kom altid afkalkningen i forkøbet, så du ikke starter din afkalkning, når du allerede oplever, at din kaffemaskine er kalket til. Afkalkningen skal betragtes som en nødvendig vedligeholdelse af en dyr kaffemaskine.

• Hvis du allerede har fået problemer med kalk, er den eneste løsning at skille din kaffemaskine ad, og rense hver en del.

Hos Køkken24 har vi gjort det nemt for dig og derfor samlet nogle af de vigtigste rengøringsmidler til din kaffemaskine lige her. Symptomer på kalk Det kan være svært fysisk at se på kaffemaskinen, om den er kalket til, og derfor er der nogle få ting, du løbende kan holde øje med.

• Du oplever, at kaffemaskinen er sløv til at varme kaffen op.

• Maskinen har et højere lydniveau end normalt.

• Kaffemaskinen har svært ved at registrere, når du hælder vand og kaffe i.

Hos Koekken24.dk har vi kaffemaskiner med et automatisk afkalkningsprogram, og du slipper derfor for alt besværet med at afkalke den selv.

Lad os hjælpe dig

Hvis du er på udkig efter en kaffe/espressomaskine i højeste kvalitet til en overskuelig pris, så er du havnet det helt rette sted. Hos Koekken24.dk har vi både et bredt og dybt sortiment af kaffemaskiner fra dine yndlingsmærker. Vi er sikre på, at du kan finde den kaffemaskine, der har de egenskaber, som du er på jagt efter. Hvis du efter at have læst dette skriv, stadig ikke ved, hvilken kaffemaskine du skal vælge eller hvis du har nogle uddybende spørgsmål, så lad vores professionelle rådgivere hjælpe dig på vej. Vi har nogle af landets skarpeste og mest kompetente rådgivere på vores team, som altid står klar til at hjælpe dig med at finde det helt rette produkt. Hos Koekken24.dk bestræber vi os på at tilbyde en leveringstid på 1-2 dage, og du har altid mulighed for at returnere dit køb, hvis du fortryder eller ønsker at bytte til en anden model

Læs mere