Eksterne motorer

Du er her:
Eksterne motorer til emhætten

I dag findes der både den traditionelle emhætte, som har en indbygget motor, men der findes også emhætter hvor der er mulighed for at have en ekstern motor. Hos Køkken24 finder du Danmarks bedste udvalg af eksterne motorer til emhætter til Danmarks bedste priser.

Find en emhættemotor der passer til dit behov

Der er mange fordele ved at installere en emhætte med en eksterne motor, men det er ikke sikkert at der er mulighed for at installere en. For at installere en ekstern motor, kræver det at der er mulighed for, at den enten kan installeres på ydersiden af væggen og at der derved at kan laves et hul til udtrækket eller at der er et loft hvor motoren kan placeres på.

Det betyder i praksis, at det kan være langt sværere for lejlighedsejere at installere en ekstern motor, end det vil være for husejere. Der findes overordnet 3 forskellige typer af eksterne motorer til emhætter:

  • Motor til montering på tag
  • Motor til montering på loft
  • Motor til montering på ydervæg

Det er selvfølgelig et valg, du tager ud fra hvilke muligheder du har. Parcelhuse har ofte både loft og køkken til en ydervæg og der vil derfor være mulighed for både at benytte en motor til montering på taget, loftet eller på ydervæggen.

Rækkehuse og lejligheder har dog ikke altid den samme mulighed. I nogle lejligheder vil det slet ikke være muligt at installere en ekstern motor. Rækkehuse har lidt flere muligheder end lejligheder, da køkkenet ofte er vendt mod en ydervæg og ellers vil der være et tag hvor motoren kan installeres på.

Hvis du omvendt ikke har mulighed for at installere en emhætte med en ekstern motor, kan du se vores store udvalg af almindelige emhætter på denne side.

Fordelene ved en ekstern motor

Den helt store fordel ved at benytte en emhætte med ekstern motor, vil være, at du får muligheden for at flytte motoren og derved støjen ud af køkkenet. Den eksterne motor kan som sagt installeres på et loft, på en ydervæg eller på taget, og støjen flyttes dermed til områder, hvor støjen ikke genere. Det kræver selvfølgelig en større indsats end ved køb af en emhætte med intern motor men størstedelen at støjen vil forsvinde under madlavningen, og det bliver herved ikke en gene at have emhætten tændt.

Ved installering af en ekstern motor, vil der ydermere være mulighed for at opnå en langt mere effektiv sugeevne. Det kan være relevant med en større sugeevne til store køkkener, i form af åbne- eller loungekøkkener, dog ikke at de ikke skal bruges i mindre køkkener til at fjerne støjen.

Kapacitet og placering

Det er vigtigt at motoren har den korrekte kapacitet eller sugeevne, da du ellers vil opleve et dårligt indeklima efter madlavning og i værste tilfælde få mados i hele hjemmet. Ved en intern motor beregnes den nødvendige kapacitet ved rumfanget af køkkenet ganget med 10, da det giver emhætten kapaciteten til at udskifte luften i køkkenet 10 gange i timen.

Der kan dog være tilfælde, hvor en større sugeevne vil være nødvendig. Dette er særligt følgende omstændigheder:

  • Afstanden mellem motor og emhætte
  • Antal knæk i udsugningen

Motoren vil præstere bedst med den korteste distance og ved færrest mulige knæk i udsugningen, og det vil være værd at tage med i beslutningen, om hvor motoren skal placeres.

Ved placering på ydervæggen vil motoren ofte opnå både en stor distance og et knæk i udsugningen mellem motor of emhætte, og der vil ofte være brug for en større motor end ved intern motor. Ved placering af den eksterne motor på taget, forsvinder knækket og distancen kan i nogle tilfælde blive mindre men også det samme, og sugeevnen bør derfor være lidt større end ellers nødvendigt.

Placeres motoren omvendt på loftet vil der ofte være den korteste afstand til emhætten og derfor også den mest effektive afbenyttelse af sugeevnen som motoren leverer. Ved placering på loftet, vil støjen dog forblive indenfor, dog stadig væk fra køkkenet.

Hos Køkken24 får du altid den bedste kvalitet til de skarpeste priser

Hos Køkken24.dk arbejder vi på højtryk for at du altid vil få den bedste pris på vores produkter.

Hvis der er nogle problemer eller tvivl om nogle af vores produkter, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at vejlede dig, vi er alle fagkompetente inden for vores produktsortiment, så du vil altid modtage den bedste hjælp, når du ringer ind til os.

Vi arbejder på altid at yde dig den bedste service, hvilket også afspejles i vores anmeldelser på Trustpilot. På Trustpilot er der et overvæld af anmeldelser fra kunder der klart vil anbefale os, både pga. vores hurtige levering men også fantastiske service som vores serviceafdeling yder til dig, både før og efter køb.

Vi sørger for at dine vare leveres hurtigt og sikkert, så du ikke skal gå og vente på dem i lang tid. Hvis uheldet skulle være ud og der skulle være nogle problemer med det produkt du modtager, er vi altid klar til at hjælpe, og du bedes kontakte os med det samme så vi i fællesskab kan få dig bedst gennem processen.

Læs mere