0 vare(r)
i varekurv

Loftsemhætter

Du er her:
Loftsemhætte hos Koekken24

Med en loftsemhætte får du en diskret og stilren løsning til dit køkken. En loftsemhætte er blot synlig som en plade, der er placeret i loftet. Loftsemhætten fungerer mere som en øget ventilering end som en decideret emhætte, og på den måde får du maksimal udsugning. Du undgår derfor at støde hovedet ind i emhætten under madlavningen, og samtidig slipper du af med alt madosen og fedtpartiklerne, når du står i køkkenet. Koekken24 udbyder loftsemhætter der er bedst i test fra dine yndlingsmærker som Bosch, By Jacobsen og Gutmann.

Er en loftsemhætte noget for dig?

Før du beslutter dig for, om du skal anskaffe dig en loftsemhætte, skal du være opmærksom på, at løsningen stiller nogle krav i forhold til udformningen af dit køkken. Du skal være opmærksom på afstanden mellem loft og kogeplader, om det er muligt at indbygge emhætten i dit nuværende loft og hvor din motor skal placeres. En loftsemhætte er derfor fordelagtig, hvis du har planer om et helt nyt og fuldt optimeret køkken, da du på den måde har mulighed for at indtænke disse krav i renoveringen.

Typer af emfang

Helt groft sagt findes der to typer af emhætter, og det er følgende:

  • Emfang med udsugning
  • Emfang med recirkulation

Forskellen på de to forskellige metoder, hvorpå din emhætte kan suge på, er at den ene type fører udsugningen ud i det fri og den anden suger fedtpartikler og mados op via et kulfilter, som renser luften, og derefter sender luften ud i køkkenet igen. I nyere byggerier er det et lovkrav, at emhættens udsugning har adgang til det fri, så madosen ikke damper indenfor. Dog er denne løsning ikke altid praktisk muligt at implementere, da nogle bygninger ikke tillader, at man monterer en udtrækningskanal.

Hvorfor vælge en loftsemhætte?

Der er mange grunde til, at man bør vælge en loftsemhætte til sit køkken, da emhætten besidder en hel del fordele, som vil gavne dig i dit køkken. Nedenfor kan du nemt få et overblik over, grundene til at det er en god ide at anskaffe sig en loftsemhætte.

  • Pladsbesparende
  • Et minimalistisk design
  • Praktisk og effektiv

En pladsbesparende løsning

En loftsemhætte vil være den pladsbesparende løsning, da loftsemhætten kun vil være synlig som en plade i loftet. Du undgår derfor at have en forstyrrende udhæng i vejen for udsynet i dit samtalekøkken. Med en loftsemhætte får du maksimal udnyttelse af pladsen i dit køkken, og det er især vigtigt, hvis du har et mindre køkken, hvor pladsen er begrænset.

Et minimalistisk design

Hvis du går og drømmer om et minimalistisk samtalekøkken med rene og stilfulde linjer, vil en loftsemhætte være den ideelle tilføjelse til dette projekt. I dagligdagen vil du slet ikke ligge mærke til din emhætte, og du vil med emhætten LED-lys opnå den optimale belysning til din madlavning. Loftsemhætterne findes i et hav af forskellige design og typer, og det er derfor op til dig at vælge, hvilken emhætte, der vil passe til dine øvrige køkkenelementer, inden du kaster dig ud i et endeligt køb.

Praktisk og effektiv loftsemhætte

En af de største fordele ved en loftsemhætte er, at den er super praktisk og effektiv. Alle Koekken24.dk’s loftemhætter har en høj udsugningskapacitet og et meget lavt lydniveau. Dette kan lade sig gøre, fordi motoren er placeret længere væk fra køkkenet, og du derfor undgår en larmende atmosfære, når du står midt i madlavningen. En loftsemhætte er derfor en løsning, der scorer høje point på funktionalitet, men samtidig ikke går på kompromis med design.

Valg af loftsemhætte

Hvis du er interesseret i at implementere en loftsemhætte i dit køkken, kan det være svært at finde frem til, hvilken loftsemhætte man endeligt skal vælge, da markedet for emhætter er så stort. Derfor har vi samlet 5 af de vigtigste specifikationer, som du skal holde dig for øje i din søgen efter en loftsemhætte, der dækker de egenskaber, du har behov for:

  • Udsugningskapacitet
  • Lydniveau
  • Energiklasse
  • Design og størrelse
  • Intern eller ekstern motor

Udsugningskapacitet

Den første og vigtigste faktor som du skal være opmærksom på, når du skal udvælge den helt rette loftsemhætte, er dens udsugningskapacitet. Det er nemlig vigtigt, at du er sikker på, hvor høj en sugningsstyrke du har behov for. På den måde undgår du at anskaffe dig en loftsemhætte med en alt for stor sugestyrke eller en loftsemhætte, der har en for lav sugestyrke.

Ved en emhætte med recirkulation kan du vurdere, hvor stor en udsugningskapacitet, du har behov for ved at beregne rumfanget af dit køkken ud (længde x bredde x højde) og gange med 10. Man ganger med 10, da en emhætte skal kunne udskifte luften i dit køkken minimum 10 gange i timen. At lave dette regnestykke vil sikre dig, at du får en emhætte, der har den optimale udsugningskraft.

Loftsemhættens støjniveau

Det kan være utrolig forstyrrende med en for larmende emhætte i mens man står, og er i gang med sin madlavning. Derfor kræver det, at man sætter sig ind i emhættens støjniveau, inden man begiver sig ud i et køb.

Som en tommelfingerregel kan man regne med, at 40 dB(a) vil svare til en almindelig dæmpet samtale, og på den måde kan man regne ud, hvor meget ens emhætte vil larme. Generelt er emhætter et mere larmende element i køkken i forhold til ovnen og køleskabet, og derfor vil et støjniveau på 50 dB være meget lavt for en emhætte. Det er dog vigtigt at have i mente, at jo mere energi din emhætte skal bruge, jo højere et lydniveau vil den også have.

Energiklasse

I din søgen på en loftsemhætte, vil du i dine specifikationer støde på begrebet ”energiklasse”. Energiklasserne kan gå fra D til A^(+++), og energimærkningen hjælper dig med at vælge en emhætte, der både har et lavt elforbrug, fjerner fedtpartiklerne og madosen og som også har et fornuftigt lydniveau. Selvom en emhætte, der er anmærket med A^(+++) er dyrere end en emhætte i en lavere energiklasse, giver dette ikke et retvisende billede af, hvor omkostningsfuldt emhætten vil være på sigt. Emhætter der er anmærket med A^(+++) forbruger mindre energi, og de er derfor markant billigere i drift. Det kan derfor godt betale sig at investere i en dyrere emhætte, både af økonomiske og miljøhensynsmæssige årsager.

Loftsemhættens størrelse

En af de overvejelser du også skal gøre dig, når du skal vælge din loftsemhætte, er størrelsen. Først og fremmest er det vigtigt at sikre dig, at emhætten vil passe ind i dine resterende køkkenelementer, og ikke er for lille eller for stor. Men derudover er det også en god ide at overveje, hvor bred din emhætte skal være. Det er klart, at jo bredere din emhætte er, jo bedre vil den kunne suge fedtpartikler og mados op.

Indbygget eller ekstern motor

Et andet parameter du skal tage stilling til, er om du ønsker at have en intern eller ekstern motor i din emhætte. Forskellen mellem en intern og en ekstern motor ligger i, at ved en emhætte med en intern motor, vil motoren være indbygget i selve emhætten. Ved en emhætte med en ekstern motor, vil motoren være placeret væk fra emhætten, oftest på loftet, taget eller ved en udvendig mur. Mange foretrækker den eksterne motor, da udsugningskapaciteten ofte vil være højere, og derudover slipper man for meget af støjen, da motoren er placeret væk fra arbejdsstationen i køkkenet.

Find din loftsemhætte hos Koekken24

Hos Koekken24 har vi et stort udvalg af stilrene loftemhætter i højeste kvalitet og til en overskuelig pris. Vi er derfor sikre på, at vi har loftemhætten, der lige nøjagtigt passer til de egenskaber og det design, som du er på udkig efter. Hvis vi på nogen måde kan være behjælpelig i din jagt på en splinterny loftsemhætte eller en anden type emhætte, er du mere end velkommen til at kontakte os på 70 22 66 90, hvor vores dygtige og professionelle rådgivere vil stå klar til at besvare dine spørgsmål eller hjælpe dig med at finde den helt perfekte emhætte. Hvornår kan jeg modtage min loftsemhætte? Efter du har foretaget et køb hos Koekken24.dk, bestræber vi os efter, at du allerede i løbet af 1-2 hverdage vil modtage din ordre på din leveringsadresse. Hvis du fortryder dit køb eller hvis du ønsker at bytte din ordre til en anden model, skal du blot kontakte os indenfor 14 dage. Herfra vil du modtage en returformular, som du skal vedlægge varen, når du sender den retur.

Læs mere