Frithængt

Du er her:
Frithængende emhætte

Hos Køkken24 finder du et af landets absolut bedste udvalg af frithængende emhætter fra førende producenter til knivskarpe priser. Nedenfor kan du desuden finde alle vores bedste tips til at vælge den helt rette frithængende emhætte til din bolig og dine behov.

En frithængende emhætte er en emhætte der monteres i loftet over et komfur eller en kogesektion i køkkenet.

Når det kommer til frithængende emhætter, er design, funktionalitet og diskretion i højsædet. En emhætte kan være et stort og besværligt køkkenelement, som der ikke altid er lige nemt at indrette sig efter. I modsætning til eksempelvis en vægmonteret emhætte fylder en frithængende emhætte dog i mange tilfælde langt mindre, hvilket skaber større rummelighed i køkkenet.

Skal du have en emhætte med filter eller udsugning?

Frithængende emhætter er kendetegnet ved deres særlige design Du vil opdage, at de ofte er meget diskrete og kan passe ind i dit stilrene køkken, uden at det er en stor emhætte, der tager fokus fra helheden. Der findes overordnet 2 forskellige typer af frithængte emhætter:

Det bedste af det bedste

Ved køb af Gaggenau kan du sikre dig selv af du får det bedste af det bedste, både når det gælder design og funktionalitet. Deres produkter er produceret af materialer af højeste kvalitet, både for at sørge for at produktets holdbarhed og levetid. Desuden er Gaggenau en del har BSH gruppen og har været det siden 1995, som har stort fokus på bæredygtighed og ansvar.

  • Frithængte emhætter med udsugning
  • Frithængte emhætter med recirkulation

En emhætte med udsugning, har et aftræk til det fri, hvor damp, mados og fedtpartikler blev udledt via.

En aftrækskanal bliver typisk ledt ud igennem taget eller ydervæggen på en bolig. Men hvis man har et ventilationssystem med varmegenvinding, kan man tilkoble emhætten til dette, så det er muligt at genbruge varmen fra madlavningen til opvarmning af huset. På den måde kan du spare penge på varmeregningen.

Dette er langt hen ad vejen den mest effektive måde til at opnå et godt indeklima på, men det er ikke altid muligt at installere en frithængende emhætte med udsugning i alle typer boliger.

Hvis du bor du i en fredet bygning, må du ikke lave et aftræk til det fri, og det er derfor ikke muligt at have udsugning på. Det er bl.a. et krav ved nybyggeri, at der installeres emhætter med udsugning.

Hvis du omvendt er bosat i en lejlighed eller bolig, hvor det ikke er muligt at lave plads til en emhætte med udsugning, er det i stedet muligt at benytte en frithængende emhætte med recirkulation.

En emhætte med recirkulation vil cirkulere madosen og partiklerne gennem et filter, der vil absorbere partiklerne og madosen, inden det bliver sendt ud i boligen igen.

I disse typer emhætter vil der være installeret et kulfilter, som filtrerer partikler fra madlavningen fra. Du vil derfor stadig opleve duften af mad, da denne ikke bliver fjernet af denne type emhætte. Derudover vil det i nogle tilfælde være nødvendigt at købe nye filtre i ny og næ, mens andre bare kan renses. Typisk holder et filter dog i 3-6 måneder alt efter, hvor ofte du laver mad.

Få mindre støj med en ekstern motor

Derudover kan du, ved køb af en frithængende emhætte, vælge mellem 2 andre typer af emhætter:

  • Frithængende emhætter med interne motorer
  • Frithængende emhætter med eksterne motor

Den mest almindelige type af emhætter, er emhætter med en intern motor.

Det er den almene emhætte, som vi kender fra de fleste danske køkkener, hvor der produceres forholdsvis meget larm des hårdere emhætten arbejder. Med en intern motor, kan emhætten installeres direkte på et udtræk eller på en væg uden de store problemer og processen er forholdsvis lige til.

Det er dog også en mulighed at få en frithængende emhætte med en ekstern motor. En emhætte med en ekstern motor, er mere besværlig at installere. Dog vil støjniveauet være væsentligt lavere. Ved en emhætte med eksterne motor, kan emhætten installeres i køkkenet, og motoren i et andet rum f.eks. på et loft, hvor larmen ikke vil genere familien, mens der bliver lavet mad. For at man kan få glæde af en emhætte med en ekstern motor kræver det altså, at din bolig har en vis størrelse, så du har et andet rum, hvor motoren kan placeres. Af denne årsag anbefales det særligt at husejere anvender emhætter med eksterne motorer imens lejlighedsejere bør anvende emhætter med interne motorer.

Hvor stor skal kapaciteten være?

Selvom at en bredere emhætte vil være langt bedre til at suge, er det ikke altid den bedste løsning, hvis du tænker på mere end funktionalitet.

Den rigtige kapacitet er derfor vigtigt, da du ellers vil opleve at emhætten ikke kan følge med madlavningen og der derfor vil være mere mados i hjemmet, end nødvendigt er.

Den nødvendige kapacitet af emhættens sugeevne er bestemt af størrelsen af dit køkken, da emhætten som tommelfingerregel bør være i stand til at skifte luften i køkkenet ud 10 gange i timen.

For at din emhætte vil være i stand til dette, skal emhættens kapacitet være 10 gange større end rumfanget i køkkenet. Når det kommer til frithængende emhætter, bør du sigte efter en lidt større sugeevne, da emhætten vil være omgivet af fri luft, og derved ingen væg der leder damp og partikler om emhætten.

Støjen fra emhætten

Der er selvfølgelig en stor forskel på hvor meget en emhætte med intern og ekstern motor larmer, men der er også stor forskel på hvor meget forskellige emhætter med intern motor larmer.

En almindelig samtale ligger ca. på 50-60 dB og der findes faktisk også emhætter der har et støjniveau på helt ned til 50 dB. Så selvom du bor i lejlighed, og ikke har mulighed for at installere en ekstern motor, kan du sagtens mindske støjen fra din emhætte ved at vælge den korrekte.

Desuden kan der komme mere støj fra emhætten, hvis rør dimensionerne ikke passer perfekt til emhætten, så vær sikker på at de er et match, nå du installere din nye emhætte.

Hos Køkken24 får du altid den bedste kvalitet til de skarpeste priser

Hos Køkken24.dk arbejder vi på højtryk for at du altid vil få den bedste pris på vores produkter.

Hvis der er nogle problemer eller tvivl om nogle af vores produkter, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at vejlede dig, vi er alle fagkompetente inden for vores produktsortiment, så du vil altid modtage den bedste hjælp, når du ringer ind til os.

Læs mere
  1. 1
  2. 2
  3. 3
pr. side
Sorter faldende

Tabel  Liste 

3
  1. 1
  2. 2
  3. 3
pr. side
Sorter faldende

Tabel  Liste 

3