0 vare(r)
i varekurv

Emhætter

Du er her:
Emhætter

En emhætte spiller en afgørende rolle i dit køkken, og dermed også i din dagligdag. Hos Køkken24 finder du et stort udvalg af alle typer emhætter til Danmarks skarpeste priser. Nedenfor finder du desuden alle vores bedste tips til at vælge den helt rette emhætte til dine behov.

Find den rette emhætte til dit behov

Det er vigtigt at have et godt indeklima, og en af de store syndere i dit hjem, er dit køkken. Når du laver mad, kommer der fedt og mados i luften, og det skaber et utrolig dårligt indeklima, og derfor er det vigtigt at have den helt rigtige emhætte.

Der findes overordnet 2 typer af emhætter;

Emhætte med udsugning

En emhætte med udsugning har, modsat en recirkulerende emhætte, et aftræk til det fri. Aftrækket til det fri sker typisk gennem taget eller gennem en ydervæg. Ved brug af en emhætte med udsugning vil både mados og lugt forsvinde, da det bliver suget ud af rummet, hvilket de fleste foretrækker.

Det er dog ikke altid muligt at have et aftræk og derfor findes der også recirkulerende emhætter som alternativ, hvor man ikke kan have en aftrækskanal.

Hvis du vælger at installere end emhætte med udsugning, er det vigtigt at være sikker på, at monteringen er i orden. Hvis dimensionerne på rørene og emhætten ikke passer perfekt eller at de ikke er fastmonteret, kan du opleve en større larm fra emhætten end ellers.

Recirkulerende emhætter

En recirkulerende emhætte er omvendt den nemmeste type emhætte at installere i dit hjem, da den ikke kræver et aftræk.

Denne type emhætte kræver ikke et aftræk, da luften bliver renset ved hjælp af et kulfilter, som typisk skal renses af dig eller udskiftes i ny og næ. Hvorvidt du kan nøjes med at rense filtret eller om der skal investeres i nye hvert år, kommer an på både emhætten og filteret. Typisk skal et filter dog skiftes hver 6-12 måneder.

Ofte vil denne type emhætte ikke rense luften helt, men den tager langt størstedelen. Vær gerne opmærksom på, at filteret ikke fanger duften, men kun partiklerne. Det betyder, at der stadig vil komme til at dufte en smule af mad i dit køkken efter, at du har brugt emhætten.

Skal du vælge en emhætte med en ekstern eller indbygget motor?

Det næste man skal tænke over er, om man vil have en emhætte med en ekstern motor eller en indbygget motor.

Den mest almindelige emhætte har en indbygget motor og støjen kan ofte variere meget. Det kan dog være en god mulighed for nogen at have en eksterne motor til emhætten, da støjen fra emhætten vil være langt lavere i køkkenet. En emhætte med indbygget motor er meget nemmere at installere end en emhætte med ekstern motor. Dog giver en ekstern motor ingen støj i køkkenet, da du vil have mulighed for at placere motoren på loftet over køkkenet, eller i et andet rum, så støjen kan være i et rum, hvor det ikke vil genere nogen.

Det er dog ikke alle der har mulighed for at installere en emhætte med en ekstern motor. Bor du f.eks. i lejlighed, er der højst sandsynligt ikke mulighed for at have motoren til emhætten på loftet eller andre tilsvarende steder, og det sigers derfor, at en eksterne motor kun er relevant for husejere.

Kapaciteten af emhætten

Når du leder efter en passende emhætte er det værd at være opmærksom på kapaciteten. Når det drejer sig om kapaciteten, er det som tommelfingregel en rigtigt god idé, at emhætten er i stand til at udskifte luften i køkkenet 10 gange i timen.

Den nødvendige kapacitet kan udregnes ved køkkenets rumfang x 10, og bliver ofte oplyst som suge styrke i m3. Når du har udregnet den nødvendige kapacitet, vil du vide, hvilken slags emhætte der passer til din bolig.

Tænk på støjniveauet

Der er som sagt stor forskel på den støj, som forskellige emhætte producerer, når de er tændte. Det er derfor en god idé at være opmærksom på, hvor meget støj emhætten producerer. En almindelig samtale foregår ved 55 – 60 dB, som kan hjælpe med at sætte støjproduktionen fra en emhætte i perspektiv. Der findes emhætter, der producerer helt ned til 50 dB, når de kører.

Form og placering af din emhætte

Det er også vigtigt, at din emhætte er placeret i den korrekte højde i forhold til dig og dit komfur.

Emhætten skal selvfølgelig placeres, så den ikke generer dig, men også i forhold til hvilket komfur du har. Det anbefales derfor, at emhætten ikke hænger lavere end 50 cm fra kogepladen og samtidig i en højde, så det ikke generer dig, når du laver mad. Så vurder gerne dette ud fra din egen højde, da en for lav emhætte kan være til stor gene, når der skal røres i gryderne.

Emhætten skal selvfølgelig være i stand til at udskifte luften i køkkenet ofte nok, men udformningen af emhætten har også en betydning for effektiviteten af emhætten. Der findes selvfølgelig den almindelige flade emhætte, men du kan opnå en mere effektiv sugeevne, hvis du investerer i en emhætte med emfang.

De forskellige type af emhætter

Der findes flere forskellige typer af emhætter, når de kommer til installationen i køkkenet. Hver type emhætte har sine fordele og ulemper.

Der kan i dag vælge imellem følgende typer emhætter:

Frihængt emhætte

En frihængt emhætte er perfekt til samtale- eller loungekøkkener, hvor der er tale om et komfur i en kogeø. Hvis emhætten monteres over en kogeø, er det en rigtigt god idé at tænke over designet. Designet er vigtigt, da emhætten ikke har væggen til at lede madosen op til sig, men i stedet er den omgivet er fri luft.

Med en frithængende emhætte, kan det være en god idé er vurdere hvorvidt et emfang vil være nødvendigt for at opnå den bedste effekt og dermed sugeevne. Derudover vil emhætten have brug for en større kapacitet end hvis man i stedet vælger en væghængt emhætte.

Der findes mange forskellige designs, når det gælder frihængte emhætter, og du kan sagtens finde frihængte emhætter, som ligner en væghængt, men det er faktisk også muligt at få frithængende emhætter, der er designet til at ligne lamper, så den ikke står ud køkkenet.

Væghængt emhætte

En væghængt emhætte minder meget om en frithængende emhætte. Den er dog monteret på væggen. Da den er monteret på væggen, vil mados, damp og andet blive ledt op til emhætten, da der ikke vil være den samme mængde luft rundt om, som ved en kogeø. Dette betyder, at der er lidt mere frihed i forhold til design, når der er fokus på funktionaliteten af emhætten. En væghængt emhætte har også den store praktiske fordel, at den er meget nem at gøre rent – og så skal du ikke være bange for at slå hovedet imod emhætten, når du skal ind og røre og de bagerste gryder på komfuret.

Lofthængt emhætte

Den lofthængte emhætte er en yderst diskret løsning, som monteres i loftet. De fleste lofthængte emhætter er meget tynde, hvilket er en meget elegant løsning der passer godt til meget stilrene køkkener, da emhætten ikke vil hænge ned fra loftet og forstyrre udsynet. I mange tilfælde kan man opleve, at man slet ikke lægger mærke til emhætten i sin dagligdag.

Hvis du har en kogeø i dit køkken og ikke ønsker, at emhætten skal forstyrre samtalekøkkenet, er em lofthængt emhætte en rigtig god løsning for dig.

Indbygget emhætte

Den indbyggede emhætte, også kendt som en ’indsatsemhætte’, er et diskret alternativ til en frithængende eller væghængt emhætte. Denne type emhætte bygges ind i dine køkkenskabe, så de ikke forstyrrer den gennemgående stil i køkkenet. Den indbyggede emhætte er ofte langt mindre end andre emhætter, og kan passe perfekt ind i dit køkken, hvis du gerne vil have en diskret emhætte, som kan skjules eller gemmes væk. Samtidig behøver du ikke at gå på kompromis med kvaliteten, selvom de ofte er en smule mindre end andre emhætter.

Emhætte i bordet

En sidste og meget elegant løsning som du kan overveje, er at bruge en bordemhætte eller en bordemfang.

Bordemhætter er et godt alternativ til andre traditionelle emhætter, hvis du er meget bevidst om stilen i dit køkken, og føler at en emhætte vil skille sig for meget ud. Emhætten installeres her i en bordplade og suger ligesom andre emhætter mados og andet væk, så det ikke kommer ud i hele rummet. Der findes dog mange forskellige bordemhætter, bl.a. modeller hvor emhætten kan gemmes helt væk, når den ikke er i brug. Dog findes der også nogle modeller, der er statiske i rummet. Men overordnet er disse lang mere diskrete end andre typer emhætter.

Hos Køkken24 får du altid den bedste kvalitet til de skarpeste priser

Hos Køkken24.dk arbejder vi på højtryk for at du altid vil få den bedste pris på vores produkter.

Hvis der er nogle problemer eller tvivl om nogle af vores produkter, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at vejlede dig, vi er alle fagkompetente inden for vores produktsortiment, så du vil altid modtage den bedste hjælp, når du ringer ind til os.

Vi arbejder på altid at yde dig den bedste service, hvilket også afspejles i vores anmeldelser på Trustpilot. På Trustpilot er der et overvæld af anmeldelser fra kunder, der klart vil anbefale os, både pga. vores hurtige levering, men også fantastiske service som vores serviceafdeling yder til dig, både før og efter dit køb.

Vi sørger for, at dine vare leveres hurtigt og sikkert, så du ikke skal gå og vente på dem i lang tid. Hvis uheldet skulle være ud og der skulle være nogle problemer med det produkt du modtager, er vi altid klar til at hjælpe, og du bedes kontakte os med det samme så vi i fællesskab kan få dig bedst gennem processen.

Læs mere
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
pr. side
Sorter faldende

Tabel  Liste 

16
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
pr. side
Sorter faldende

Tabel  Liste 

16